Dubbdäck-Igen!!

Ja i dagens Vk har Bertil Forsberg, Christer Johansson och Kadri Meister återigen tagit upp så himla bra det vore med ett dubbdäcksförbud.

Dom hänvisar till undersökningar gjorda i Norska städer och "verkliga data för att skapa en statistisk modell som beskriver hur det genomsnittligt förväntade antalet dödsfall per dag påverkas av partikelhalten och en rad andra faktorer som årstid, veckodag, väder och influensaläge"

Någon fler än Jag som tycker att det verkar lite krystat?

Vad Jag frågar mig är-Ska vi som kommer från bushen lägga om däck när vi har varit in till stan då?! För Jag kan då lugnt säga att utan dubbdäck här ute på "vischan" tror jag ganska säkert, utan att kunna hänvisa till några undersökningar från vare sig Stockholm eller Norska städer, att olyckor både med och utan dödlig utgång skulle öka markant.

Men Jag bor ju bara i Ström, och är varken professor i miljömedicin eller något annat.

 

2 kommentarer

  1. Sven.

    De som förespråkar dubbfritt har totalt tappat verklighetsuppfattningen, vad är det för sjukdom som drabbat dem?

  2. Gunnar Larsson

    Läste en intressant artikel om vem som betalat forskningen runt partiklarna. Speciellt intressant var den delen om att de som påstås dö är personer som ändå beräknades dö det året, dvs det handlar om svårt sjuka vars liv tyvärr förkortas. Svårt jämföra med t ex barn som dör i bilolycka. Hittar inte artikel nu men tror Aftonbladets bilreporter refererat till den!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>