Bjurholm säljer ”Svalan” till SBO!!

Det stod en liten notis i VK igår från vårat Fullmäktige som Vi hade i Måndags. Där togs blandannat beslut om att sälja ut "Svalan" till Sbo (Statens bostads omvandling) för 1kr.

Tokigt kan man tycka vid ett första påseende. Men Sbo kommer att bygga om huset med 12 lägenheter som kommer att anpassas till ett "säkert äldreboende" , vilket innebär att alla utrymmen kommer att anpassas efter det utrymme man kan behöva på ålderns höst.

Dörrar kommer att breddas och badrum kommer att byggas för att underlätta för De äldre. En hiss kommer att byggas så att Man lätt kan komma upp till andra våningen. Det kommer även att iordningsställas ett gemensamt utrymme i källaren där man kan ha ett samlingsrum.

Varför görs då detta? Jo, Vi hoppas att en del äldre som känner sig pigga nog att bo i ett eget boende ska nappa och flytta in här. Det kommer att underlätta för hemtjänsten att ha många på samma ställe, men framförallt kommer det att bli tryggare för Dom boende som även kommer att ha affärer, läkare och apotek på ett stenkast avstånd.

En positiv följdeffekt kan också bli att hus och/eller lägenheter kommer ut på marknaden, för ett stort problem och ett hinder för Kommunen att växa är att det är brist på bostäder.

Ute i byarna finns det en del tomma hus som enbart används en eller ett par veckor per år, önskvärt vore att De som rår om dessa kunde komma på idén att sälja ut Dom. Isåfall kunde Vi även där få lös ett antal hus, för tro det eller inte, det finns en hel del som vill flytta till Kommunen men hindras av just bostadsbrist.

En kommentar

  1. Lennart Vilhelmsson

    Det som stör mig mest är att många av dessa tomma hus ute i byarna ägs av sk ”Bjurholmsambassadörer”. Vad för sorts ambassadör är man om man inte vill att fler ska flytta hit. För det vill man ju uppenbarligen inte när man sitter på sin fastighet som man kanske, men bara kanske, använder högst 2 veckor per år istället för att sälja den till folk som faktiskt vill flytta dit och bo där året om. Eller? Rätta mig om jag har fel!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>