Bjurholm bryter trenden!!

Ja äntligen verkar befolkningskurvan sno lite uppåt.

Jag vet att det är halva året kvar och att mycket kan hända, men Jag kan inte låta bli att vara glad åt det lilla,  det värsta som kan hända är ju att Jag varit glad i onödan.

Tyvärr beror en del av ökningen på att Åsele beslutat att dra ner i Fredrika på bla skolan. Och det är ju inte kul att ett litet inlandssamhälle ska behöva utarmas på det sättet.

Men när nu Bjurholm verkar vara på uppgång, det är inte bara från Fredrika det är folk på ingång, och fler kom nog bara Vi hade hus och lägenheter över, så tycker Jag det är dags att Vi ägnar våra ungdomar en tanke.

Jag tror nämligen att ska man få folk att trivas här måste man se till att det finns nånting att fördriva tiden med för Dom.

För ska man vara ärlig, så finns det inte mycket för våra unga att roa sig med, speciellt vintertid. Själv vurmar Jag ju starkt för en Isbana, men det fryser nog först därnere hos hinhåle innan Vi får en is i Bjurholm är Jag rädd.

Men nog borde det väl gå att satsa på någonting tycker man. Ungdomarna själva borde väl ha några förslag, för man kan ju stänga av datorn ibland och träffas rent fysiskt också.

Förslag mottages tacksamt, hör bara av er till Mig så ska Jag föra förslagen vidare.

4 kommentarer

 1. Katarina Henriksson

  Den lär sno rätt mycket uppåt. Ni verkar ju ha det positiva problemet att det är svårt att hitta bostad för de som vill flytta in har jag hört.
  Har ni ingen isbana?
  Det har vi ju till och med i Viska. ;-)
  Men vad är det då för ishockeybana som finns utmärkt på kartbilden på eniro?

 2. Ronny Jonsson

  Jo,gamla traditioner har Vi ju i Kommunen. Vi kvalade ju till 2an en gång i världen. Men tyvärr blev ju banan eftersatt i underhåll, och fick förfalla.Det är lite skämmigt tycker Jag att inte kunna erbjuda eleverna i skolan riktig is.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>