Lönerapportering skjuts på framtiden.

Frågan om företagen ska rapportera in lönestatistiken på sina anställda en gång i månaden eller en gång per år har blivit skjuten på framtiden.

Anders Borg och Moderaterna tyckte att arbetsgivarna skulle rapportera in en gång i månaden för att motverka svartjobb. Och det låter väl kanske vällovligt i och för sig.

Men att göra det rent praktiskt skulle innebära en massa krångel, förutom att det skulle bli både dyrt och arbetskrävande, främst för Dom små företagen med små resurser.

Centerpartiet har varit emot det här förslaget hela tiden, och Annie Lööf har spelat högt och hävdat att det räcker med en gång per år.

Denna gång fick Centern som tur var hjälp av skatteverket som förklarade att Dom inte var redo för detta merarbete…än. Det är bara att hoppas att fler är emot om frågan kommer på tapeten igen

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>