Det skiljer på stadsbjörnar och glesbygdsbjörnar.

Det är nästan lite rasistiskt. Om en björn vistas i närheten av Umeå så är den dödsdömd, ingen behöver ens ansöka om skyddsjakt. Det räcker med att den visar sig där och har samma beteende som kring byar i inlandet..

Jag kan upplysa Schneider med flera på länsstyrelsen att björnen som vistas kring byarna i Umeå inte har något mer kriminellt beteende än de björnar som finns kring Ström, Näsland eller Bjurholm.

Mig veterligen har inte Umeborna upplevt någon högre  ökning av rovdjursattacker än resten av länet, men kanske är en Umebo lite mer värd än en Åselebo? Jag menar där har dom ju snart ingen sjukvård heller som kan ta hand om ev. rovdjursattackerade människor. Ska man gå på det tycker jag att vi kunde flytta några fler björnar från inlandet mot kusten.

Nä nu överdriver och ironiserar jag lite. Men är det inte konstigt att på de ställen man mest ivrar för rovdjur där skriker man högst när man får se spåren efter deras framfart också. Det är som att man tror att inlandet, det är ett stort tomrum, där finns varken folk eller tamdjur. Ingen som rider och kan bli skrämd av tex. en björn. Det finns ingen som är ute och går i inlandet heller och inga barn som vistas utomhus.

Det är klart det ska få finnas rovdjur och helst jättemånga!! Men skjut dem som kommer i närheten av där just jag bor.

Faran med att låta rovdjursstammen växa sig för stor är just det vi nu ser. Dom förlorar sin naturliga respekt för människor och våra samhällen. Det är samma sak med varg eller vilket annat djur som helst.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.