Knivlagen-en uddlös lag.

Göran Jonzon i Vilhelmina har fått en tillrättavisning efter att ha burit kniv under ett fullmäktige Utan att lägga några som helst värderingar i om det var lämpligt eller inte att ha kniv där så blir Jag lite förvånad när Jag läser att folk upplevt det som ”obehagligt”.

Trodde man att Göran skulle börja hugga vilt omkring sig eller?! I så fall tycker Jag det vore bättre att man såg till att Karlstackarn fick vård. Eller var det kniven själv som var obehaglig? Jag tycker den såg snygg ut på bilden i alla fall. Känner man isåfall samma obehag när man nu idag på Julafton ska skära upp skinkan, eller använder man kanske osthyveln då?

Jag anser som Göran att kniven är ett redskap som man ute i bygderna har burit på bältet i alla tider, och som för många blivit ett nödvändigt redskap. De som missbrukar kniven bryr sig knappast om ifall det finns en lag eller inte mot den. I så fall vore det lätt att få bort kriminalitet om man bara kunde lagstifta bort det.

Jag kan även förstå att polisen tycker det är en bra lag eftersom det underlättar deras arbete, och det är väl kanske den enda poängen med den. För i städerna är den kanske inte så befogad.

Hur som helst, En riktigt God Jul på er, och skär er inte med osthyveln när skinkan ska delas.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.