Pensionärer,unga,sjuka, grisar,bönder??

Nu närmar Vi oss nästa val, Riksdagsvalet med stormsteg. Och var Eu-valet ljumt så kommer det att bli hett inför höstens val. Inte minst poppar nu förslag på prioriteringar upp till höger och vänster.

Och ska vi vara ärliga, vilket Vi naturligtvis ska, så vill nog alla partier oavsett röda, gröna eller bruna, att gamla, barn och sjuka ska få ha ett bra liv, utan mobbing eller dålig vård och få äta bra mat. Vad som skiljer är vägarna dit, man måste inse att Sveriges börs är ändlig, den räcker inte till allt som Vi vill ha.

Varifrån kommer pengarna?  Ja  en del verkar tro att det sparkar man ur hängrännan på Kommunhusen ute i landet. Men det kan Jag avslöja att det gör man inte, där finns bara lite rostigt vatten kvar.

Man får in pengar genom skatter och genom statliga bolag, skatter från arbetstagare och genom företag som tjänar pengar och skattar i Sverige. Förutsättningen för detta är att det finns arbetstillfällen och arbetskraft inom riket.

Då kan man inte sätta upp bestämmelser, skapa lagar och införa skatter som diskriminerar svenska företag som konkurrerar med företag i utlandet, och därigenom snedvrida konkurrensen.

För grundförutsättningen för Sveriges välfärd är att Vi kan behålla våra bönder och företag inom landet, endast då kan Vi veta var våra råvaror kommer ifrån och hur de producerats. Bara då kan Vi veta att våra möbler gjorts på snickeriet i Lycksele eller Botsmark utan hjälp av några underbetalda barnarbetare. Bara då kan Vi erbjuda jobb till våra unga som går ut Gymnasier och Universitet.

Så tänk på konsekvenserna av hur Du lägger Din röst i höst. Allt kanske inte är så solklart som man kan tro!!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>