En lögn är en lögn!!

En lögn eller osanning blir aldrig sann bara för att man med en dåres envishet fortsätter att upprepa den.

Socialdemokraternas ständiga surr om att Borgarnas skattesänkningar varit skadliga för Sverige, är just det, osant.

Sanningen är istället den att skatteintäkterna till kommunerna har ökat sedan 2006 från 454 miljarder till 618 miljarder 2014. Om det hade varit mer eller mindre med Socialdemokratiskt styre är osett, men så ser sanningen ut i alla fall, det har ökat under Borgarnas ledning.

En annan sanning är att fler har fått jobb, nämligen 250 000 fler än 2006, varken mer eller mindre, oavsett vad man försöker dribbla med för förklaringar, påståenden eller statistik. Sanningen i det fallet är också att arbetstillfällena har ökat under borgarna.

En annan sanning är också att inga jobb kommer ur skattehöjningar, utan skatteintäkter kommer ur fler jobb/ arbetstimmar.

Allt detta innebär dock inte att allt är frid och fröjd i vår herres hage, Vi måste alla försöka höja ribban och nå lite längre, det går inte att slå sig för bröstet och tro att allt är så bra att det inte kan bli bättre. Inget är så bra att det inte kan bli bättre.

Allt går att förbättra!!

3 kommentarer

 1. Östen Högman

  Och hur stor del av de samhällsintäkterna har hamnat på diverse kanalöar, istället för där de hör hemma, i skolan, vården, omsorgen, järnvägsnätet osv. Dessutom betalar ”din” regering ut ca 5,7 miljarder till branschstöd till restaurangrörelsen. Något som gett ungefär 4000 jobb vilket innebär att varje nytt jobb kostar ca 1,4 miljoner. Men tror du att det är någon ung arbetslös för drygt 1 miljon i lön. Så du bör kanske ställa frågan till din partieledare, eller varför inte till din fd partiledare, Maud Olofsson som nu är ordförande för lobbyorganisationer Visita, om var överskottet på bidragen till näringen har tagit vägen. Dom pengarna hade kunnat kom väl till pass i skolan, vården, omsorgen eller varför inte bättre vägar i Norrlands inland. Vilket ju också skapar jobb. Dessutom på platser där de verkligen behövs, vilket knappast är i Stockholms innerstad, dit större delen av branschstödet nu går.

 2. Sverker Holgersson

  Ja men du har alldeles rätt, men vad jag inte förstår är att ingen begriper landsbygdens betydelse för Sverige. Landsbygden är trots allt landets lungor.

 3. Kim

  En halvsanning är delvis en lögn även det.
  Du glömde nämna att arbetslösheten stigit från 6,1% till 8.0% sedan alliansen tog över från socialdemokraterna.
  Antalet arbetslösa var vid överlämnandet 290 600 och är nu uppe i 413 400.
  Ungdomsarbetslösheten har under perioden ökat från 18,4% till 25,1%
  Siffror räknade från september 2006 jämfört med maj 2014.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>