Vinstintresse i välfärden?

Det är mycket surr om mycket, såhär i valtider. En sak det surras om är vinster i välfärden.

Det är enligt några, någonting som är fruktansvärt fult. Varför kan man ju fråga sig.

Det är aldrig ifrågasatt om de som bygger sjukhus ska få gå med vinst, eller de som bygger ambulanser, eller ens de som tar fram mediciner och medicinsk utrustning ska få gå med vinst, och det gör de faktiskt.

Ta och gå till dig själv, En dag kommer chefen in till dig och säger, – Hördu Beda, Jag tycker du tjänar för mycket. Bytte inte du diskmaskin förra månaden? Det var ju inget fel din gamla sen 72 va? Nä jag tycker bara du ska få så du klarar mat och uppehälle, varför ska du gå på bio en gång i halvåret tex?? Vi tar och sänker din lön med 4000 va? För Lill Berra som bor hemma hos Mamma och Pappa klarar sig ju med det.

Jag tror inte många skulle gå med på det faktiskt, Alla vill Vi ju få lite över varje månad, i alla fall vet Jag att Jag vill det.

Så tänk över kontentan av att inte tillåta vinster, och om man inte gör det, borde det väl gälla överallt tycker man, eller hur??

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>