När röken skingras, kommer Korparna

Nu när röken börjar skingras  efter den stora skogsbranden, börjar man se korparna som ser sin möjlighet att kunna dra nytta av andras olycka. I eget intresse?? föreslår 21 professorer att hela området ska beslagtas av staten för att man ska bilda ett 17 000 ha stort reservat!!

De säger ju inte ”besagta” naturligtvis. De säger ju att man ”i hänsynsfull samverkan med markägarna, med hög ersättningsnivå alternativt möjlighet till markbyte med statlig skogsmark” ska försöka komma åt marken.

Samtidigt konstaterar de att marken knappast kan vara värt mer än 15 000kr/ ha, i jämförelse med en kostnad av 100 000kr / ha, för en ha i Mälardalen.

Om de skulle få som de vill får de en ”sandlåda” på 17 000 ha att leka i. Jag tycker att de Professorer som kommit med den här idén ska skämmas, och det ordentligt.

15 av dessa kommer från Slu. och är verksamma inom bla. vilt och skogsekologi medan de övriga kommer från Universiteten i Lund, Linköping, Uppsala, Sundsvall och Umeå.

Vad Jag undrar är om empatin försvinner i samband med att man blir högt bildad och inriktar sig på ett eget skrå?

Inser inte dessa herrar/damer att det är att lägga en död hand över ett jättelikt område, att man rycker ifrån kommande generationer möjligheten att  och ha en utkomst av släktgårdar eller inköpta hemman?

Nä!! Jag säger som en känd Storumanbo, ”Skämmes ta me fan!!”

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>