S verkar tro att det bara är att vissla?!

Det är lite kul att se ett parti som så starkt domineras av tanken att den enskilde inte får ha en egen åsikt, utan ska foga sig efter kollektivet-Repskapet- nu tror att partier vars ideologi är den enskilda medborgarens rätt att bestämma över sig själv och fatta egna beslut, ska komma och stödja deras minoritetsregering så fort de visslar.

För att få den hjälpen borde de för länge sen redan nere på Kommunnivå börjat med att visa samarbetsvilja, ödmjukhet inför medborgare med annan åsikt, och ändra beslut som kollektivet visat sig ta på felaktiga grunder.

Man kan inte gå på ute i Kommunerna som en ångvält och köra med arrogans och härskartaktiker, och sedan tro att man ska få hjälp när man försatt sig i en svår situation.

För i slutänden är det vi ute i landet och Kommunerna som ger våra partier mandat att ta olika beslut och sluta oheliga allianser.

Det här har tydligt visats i flera Västerbottenskommuner nu i höst där S gått kraftigt tillbaka.

Det finns undantag, men i stort verkar det vara arrogans inför oliktänkande och nedsättande kommentarer inför svagare som gäller. Att tro att dessa ska komma och hjälpa till när ideologierna är så vitt skilda tror Jag är att vara snudd på naiv.

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>