Vargfrågan ställs fel.

I dag ondgör den Franske forskaren Guillaume Chapron (säg det namnet 10ggr snabbt den som kan) över Sveriges vargpolitik och tycker sig ha blivit feltolkad.

Och tycker Han det själv så är det säkert så, för vem kan väl veta bättre än Han vad Han menade?

Hur som haver så anser Jag att frågan är helt felvinklad från början, Vi anses ha ca 400st vargar i dagsläget och slår man ut det över hela landet så är det inte så många per kvadratmil och jakt kanske inte kan ses som helt försvarbart.

Men ser man däremot på själva koncentrationen så visar det sig att 81% av vargarna- 325st- befinner sig i 3 län. Värmland, Dalarna och Örebro län. Och Jag skulle kunna tänka mig att resten stryker omkring därnere i närheten också.Förutom de 5 som Schneider höll på att säga hade passerat Västerbotten tidigare i år.

Att då Vi som bara ser något vargspår ibland ska komma och rya om att det inte ska få skjutas några, det tycker Jag är skamligt helt enkelt. Vi har ju inga besvär så hur ska Vi kunna avgöra huruvida folk i de tre länen lider något av vargarnas närhet eller inte.

Det vore bättre att se på koncentrationen istället för att som nu dela upp antalet över landet totalt. Samtidigt så kanske Vi borde se på både Norge, Finland och Ryssland,hur mycket varg de har, och vilken vargpolitik de har där. För såvitt Jag vet så har vargarna 4 ben och ingen nationalitet, så Jag tror säkert att de färdas över våra gränser lite som de vill.

 

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.