Man ska respektera sina väljare.

Jag var en av sex som röstade Nej till en vindkraftspark i Fullmäktige igår.

Varför röstade Jag så då? Jag är positiv till grön el och vindsnurror rent generellt, vill bli av med kärnkraften, vill ha fler jobb och bättre vägar till Bjurholm. Innebar mitt Nej att Jag då är emot allt detta?

Nej, givetvis inte. Men Jag är inte övertygad att ett Ja innebär just detta heller.Allt är än så länge bara förhoppningar och ett allmänt troende.

Jag störs inte av dessa snurror i den andra änden av Kommunen, därför tyckte Jag att min röst skulle få gå till De som verkligen störs och bor eller har andra intressen som påverkas av det här beslutet.

I min blogg tidigare bad Jag att folk skulle höra av sig till oss politiker och säga sin mening, enligt De andra så har Bjurholmsborna varit väldigt tysta och inte tagit någon större notis om detta bygge.

Då är det ju desto viktigare då att de som hörde av sig till Mig och var väldigt negativa får sin röst då kan ju Jag tycka. För 9 av 10 som varit i kontakt med Mig var av olika skäl negativ till bygget.

Däremot så kan man ju fråga sig hur många av De som röstade ja som hade ett egenintresse i frågan? Hur många bor efter vägar De tror ska bli upprustade, är med i en byaförening som tror sig ska få mycket pengar av vindkraftföretaget,eller tror att det ska gå att få jobb inom bygget?

Hur många röstade för Kommunens och medborgarnas bästa och inte för sig själva?

Hur som helst är frågan demokratiskt avgjord och Jag tror trots allt att en majoritet av medborgarna är för ett bygge, men Jag tycker också det är viktigt att alla får en röst, särskilt när De bemödat sig att tala om den när Jag hade bett om den. Det hade känts mycket konstigt för Mig att rösta ja när Jag först bett om en åsikt och sedan struntat i det svar Jag fått för att den inte passade Mig personligen.

Så av respekt till De som bemödat sig till att höra av Sig röstade Jag nej igår. Rätt eller fel?? Jag kan avsättas nästa val.

En kommentar

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.