900 miljarder i vinst på invandringen-visade sig lite överdrivet.

Det kom en rapport förra veckan som påstod att Sverige tjänade 900 miljarder på flyktingmottagningen, och det mottogs naturligtvis med jubel från många anhängare av ökad mottagning. Där var bla. ett inlägg från en av mina vänner på FB att det var bra att få siffror att luta sig emot som då skulle visa sanningen. Men bör man inte först kritiskt granska dessa siffror och se  hur man tagit fram dem, vad har man räknat på, vilka år samt kanske vem som tagit fram dem innan man jublar brallorna av sig? (Som man förövrigt ska även med siffror som visar det motsatta.=

Om det varit så lönsamt så skulle väl Tex. Grekland inte befinna sig i en ekonomisk kris just nu. Man skulle ju bara kunna ta emot fler båtflyktingar.

Hur som helst, siffrorna som användes kom från vänstertankesmedjan idé och visade sig vara falska.

Om man räknar in de direkta kostnaderna för mottagningssystemet + omfördelningen från övriga befolkningen till gruppen av flyktingar och deras anhöriga (som uppgår till 1,35% av BNP) så hamnar man på strax över 2%. Då kan man samtidigt tala om att den genomsnittliga tillväxten sedan 1970 varit kring 2%. Så med dagens mottagning kan man dra slutsatsen att tillväxten äts upp, om man då som somliga förordar tar emot ännu fler så kommer Vi alltså att gå tillbaka i tillväxt. Hur man kan påstå att Sverige tjänar på det är en konstig inställning.

De här siffrorna och mer i ämnet finns att läsa i Göteborgsposten idag och Jag föreslår att Ni går in och läser det själv för att bilda en egen uppfattning. De är framtagna av ekonomen Tino Sanandaji och professor Jan Ekberg, Sveriges främste expert på området.

Jag tror det är viktigt att Vi har rätt siffror till hands och inte hittar på och vänder och vrider på statistik för att få det att passa våra egna syften, Flyktingmottagningen kostar, och det måste den få göra allt annat är fel. Frågan är bara hur mycket får det kosta? Vi har inte ändlösa resurser i våra kommunala och statliga kassor. Vi ska bidra efter förmåga utan att det tär på vår möjlighet att långsiktigt hjälpa.

Redan nu bidrar Sverige genom att ta emot fler flyktingar per invånare än något annat land i Europa.

Oavsett vad, Vänstervridna Journalister och politiker som stoppar huvudet i sanden likt fega strutsar säger, så inser folk att det kostar pengar och följer med en del problem. Att då påstå att Vi tjänar enorma summor på det och att det inte finns några problem är detsamma som att kasta väljare över till Sverige-Demokraterna och verkligen se till att De blir största parti nästa val.

Säg att De blir det, i så fall går frågan till Jimmie Åkesson om att bilda regering. Vad gör spillrorna av vår nuvarande demokrati då? Fäller Åkesson och co? Resultatet blir då ny-val med troligt resultat att Sd får egen majoritet, och då har Vi verkligen skitit i det blå skåpet.

Jag tycker Vi ska våga ta rimliga och ekonomiskt och mänskligt hållbara beslut utan att bry oss om ifall Sd kanske har ett förslag eller en åsikt som ligger nära den.

Ett beslut eller en fråga behöver inte vara dålig bara för att ett annat parti har ett liknande eller snarlikt.

2 kommentarer

 1. Åsiktsmaskinen

  Måla inte hela vänstern med en pensel – ekonomisk vänster handlar inte om så’nt här. Specificera istället 68-vänstern och allmän flumhumanism. De som inte fattat att vänsterpolitik handlar om klassklyftor och inte om hur du klär dig eller hur snäll du är.

  Självklart måste målet vara att stoppa strömmen av flyktingar vid källan genom att göra så att de inte längre vill fly från sina hemländer. Allt annat är behandla symptom och skita i sjukdomen, som fortsätter leda till fler symptom.

  Alla resurser vi vill använda för att underlätta lidandet bör sålunda inte gå till flyktingmottagande, utan till att på olika sätt påverka länderna flyktingarna kommer från att utvecklas i en mer positiv riktning.

  Och om våra politiker fortsätter stoppa huvudet i sanden så tror jag din analys av framtiden kan visa sig vara skrämmande nära sanningen.

 2. TP

  Vadå skita i det blå skåpet, det har vi gjort länge. Det enda som kan rädda Sverige är att SD får egen majoritet i riksdagen. Som tur är så inser fler och fler det. Folk är less på lögnarna och landsförrädarna som styr Sverige i dag.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>