Vi måste alla reagera mot våldet i samhället.

Vi ser idag bilder på Tv, som om De hade visats för 10år sedan, skulle fört tankarna till krigszonerna i mellanöstern.

Brinnande bilar, högar med bildäck, folk som kastar sten och annat mot räddningstjänst, bilar som sprängts, folk som trakasseras och förföljs för sin tro. Ja,listan skulle kunna göras mycket längre.

Och det är inte bara i storstäderna, det händer i Umeå och andra mindre orter runtom i hela Sverige också.

En sak som är särskilt allvarlig för en rättsstat är angrepp på blåljuspersonal under utryckning och i färd med att göra sitt jobb – att se till att Samhället fungerar och är tryggt. Att förhindra att ambulanspersonal, brandkår och polis kan utföra sitt jobb genom att attackera Dem medans De koncentrerar Sig på att rädda liv, det är så lågt som det kan bli.

Det märkliga är att det är sällan sådana brott lagförs eller får några längre fängelsestraff som följd. Istället läser Man att förövarna släppts och att De är kända av polisen.

Centern för i dagarna fram ett förslag om att skärpa straffen och öka skyddet för dessa redan tidigare utsatta yrkesgrupper.

Jag tror och hoppas att det inte bara är Centerpartister som reagerar och känner frustration i den här frågan, Sedan måste folk i allmänhet börja reagera mot De här fenomenen. Vi måste börja visa att samhället inte tolererar sånt här.

Vi kan inte bara skylla på utanförskap, Samhället förändras hela tiden, men när det förändras åt fel håll måste alla hjälpas åt!!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.