Ruggugglan

Funderingar och eftertankar

På en blogg här bredvid…

… ondgör sig MARIA KRISTOFFERSSON  över allsom röstade på socialdemokraterna och miljöpartiet, och jag citerar:

"Ni som valde S och Mp till landstinget är lika skyldiga som de som nu tar besluten. Det är ni som gett dem ert förtroende att ta beslut åt er. De har ju fått ert förtroende att föra en centralistisk politik, det är ju deras ide om hur samhällen ska organiseras. Hur känns det? " slut citat

Maria glömmer gärna bort att den verkliga orsaken till sakernas tillstånd är att den regering där Marias parti Centern ingår, inte vill lägga en budget som är värdig och som möter upp till det välfärdsland som vi alla vill ha och har rätt till. Istället väljer man att sänka skatterna ännu mera , men inte för vanligt folk. Nänä … det är dom som har som ska ha ännu mera. Den senaste åtgärden som Regeringen vill vidta är … håll i er … skattesänkningar!!!  Kolla in ….

SÄRINTRESSE. Genom att göra det mer lönsamt att vara riskkapitalist ska fler gå från bidrag till riskkapital. Eller nåt. Dagens Industri:

Jag har 200 vänner IRL ( där IRL står
för Ingen Rikskapitalist är Ledsen)

 

 

 

”Finansdepartementet vill sänka skatten för delägare och partners i svenska riskkapitalbolag, rapporterar Dagens industri. För vinstdelning över 5 Mkr om året halveras skatten. Ett nytt lagförslag från Finansdepartementet innebär minskad skatt för ungefär 200 riskkapitalister”

 

 

 

 

Läs mera här >>> http://www.alliansfrittsverige.nu/2012/04/borg-vill-ge-riskkapitalister-rejal.html

 

Att plocka populistiska poäng på den  jobbiga situation som råder i våra grannkommuner tycker Maria är helt OK men att se helheten och det egna ansvaret  det är svårare … Vi är alla ansvariga för vem vi har röstat på . jag är ansvarig för att jag lade min röst på socialdemokraterna. Ett parti som försöker göra det bästa av en omöjlig situation. Maria är ansvarig för en röst på Centern. Ett parti som lägger isg platt för moderaternas politik utan att ens protestera- Allt för att kunna säga att man är en del av regeringen. En regering där man inte har något att säga till om, och att man tappar väljare hela tiden pga av den flathet man visar upp gentemot moderaterna är av underordand betydelse tydligen.

 Ordspråket om att " se grandet i sin broders öga men icke bliva varse bjälken i ditt eget öga "  kommer för mig….

 

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>