Ruggugglan

Funderingar och eftertankar

Utifrån vad hon skriver i sin blogg…

… kan vi alltså förutsätta att det första Maria Kristoffersson tänker göra vid ett eventuellt maktövertagande i Vilhelmina, är att säga upp folk från sina anställningar. Jag tror inte jag är ensam om att tolka hennes uttalande så.

” Jag har fått frågor om varför jag tycker det är viktigt att ta en budget ku och inte i höst efter valet. Det som är värst med att senarelägga budgeten är att kommunens nämnder och verksamheter inte kommer att ha tid att planera hur man ska anpassa sin verksamhet för att hålla den budgetram man fått. Det gör att det kommer att bli panikbesparingar som ska effektueras på ett par månader vilket är helt omöjligt. Att ändra verksamheter tar tid och att avsluta anställningar tar än längre tid.”

Att vi kommer att behöva göra stora förändringar i våra verksamheter är det nog ingen som tvivlar på,men…Vi socialdemokrater vill i första hand se över fastighetsbestånd och andra delar som inte påverkar personalstaten. Vi tror att vi kan göra mycket innan vi blir tvungna att sparka folk. Det har ju dessutom visat sig, att det är inte alltid det billigaste och mest kostnadseffektivaste alternativet att privatisera , som Centern och övriga alliansen vurmar för.  Ta bara kommunförrådet som ett exempel…. 5 familjer miste stora delar av sin försörjning pga av Alliansens privatiseringsnit, och så visar det sig att det inte bara blev dyrare med snöröjning mm utan också sämre….

Läs förövrigt Vivekas kommentar om iden att tidigarelägga budget.

http://vilhelminasossarna.bloggo.nu/Budgeten-for-2015-nar-ska-den-tas/

 

Maria Kristoffersson menar att väljare inte vet vad dom ska röst på om budgeten tas i novemeber som vanligt.

För vår del kommer väljarna att få veta vad vi vill åstadkomma nästa mandatperiod bl a genom vårt handlingsprogram, vår sosseblogg, möten IRL och debatter i olika fora.”

skriver Viveka i sitt inlägg i ovan länk.

Åke Nilsson skriver i en kommentar:

” Alliansen i Vilhelmina kan börja med att lägga sitt budgetförslag.
I så fall blir det det första under denna mandatperiod.”

YUP!

 

 

 

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.