Ruggugglan

Funderingar och eftertankar

På VKs tyck till sida…

… För man ett väldigt konstigt resonemang tycker jag.
Man påpekar att 800 personer har valt att inte rösta på socialdemokraterna och menar att ett maktskifte skulle vara självklart i och med det.
Men det det var ju faktiskt 1667 personer som röstade för socialdemokraterna. Ett faktum som fortfarande gör oss till Vilhelminas största parti. Räknas inte dom 1667 personer som röstade på S??????….

Jag är väldigt nyfiken på att se hur alliansen ska ta ansvar för kommande budget, som ju faktiskt är knäckfrågan, som vi måste komma fram till en långsiktig och hållbar lösning till.
Alliansens hantering av budget har inte imponerat särskilt mycket på mig de senaste 8 åren.
Under förra mandatperioden hette det att man hade ”egna siffror” och så dissade man tjänstemännens och S o Vs varningar för underskott. Ett underskott som mycket riktigt kom som ett brev på posten.
Under ett år fick man ta om budget inte mindre än tre(3) gånger därför att den inte höll.
Man underlät att budgetera för och verkställa tre stora myndighetsförläggande,1.Bollhallen, 2. Granbergstippen,och 3. Reningsverket, som sedermera hamnade i vårt knä när vi tog över denna mandatperiod,med hot om dyrbara viten då verkställighet saknades.

Att sälja ut våra gemensamma tillgångar var och är deras svar på allt.
Minns kommunförrådet… 5 personer m familjer fick se sig uppsagda i alliansens privatiseringsiver och flera har tvingats flytta från Vilhelmina.
Det skulle bli billigare hette det. Blev det så då? Näää… Det blev ett par mille dyrare… Blev det bättre? Nja…. Alla minns väl hur pass framkomligheten var på våra gator förra vintern och våren …?
Under den här mandatperiod har man inte levererat ett enda hållbart budgetförslag.
Däremot långa önskelistor. Det är rent ut sagt beklämmande.
Den utredningsgrupp som tillsattes i våras för utveckling i Kittelfjäll har mycket sparsamt bevistats av Alliansens utsedda representanter. Vissa av dom har inte varit på ett enda möte…På dagens Ks finns bara en av den samlade oppositionens ledamöter på plats. Är det att ta ansvar för kommunen? ….??????
http://blogg.vk.se/ake-nilsson-kommunalrad-s-vilhelmina/2014/09/23/vart-tog-de-vagen/
…. Men nu öppnar både Maria Kristoffersson i sin blogg och Annika Andersson i dagens VK för att med hjälp av Sd ta över makten i Vilhelmina, med anledning av nyheten att PAs ordf, som tidigare annonserat i VK att PA kan tänka sig att samarbeta med S o V, avgår och lämnar partiet med omedelbar verkan.
Centern i Vilhelmina öppnar alltså för ett samarbete med Sd …???? ….

Jag storknar! !!!!!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.