Ruggugglan

Funderingar och eftertankar

Invigning

…av den gemensamma avdelningen AVA-Gläntan och den efterlängtade Familjecentralen Idag. Ett samarbete mellan Landstinget och Vilhelmina Kommun.

Socialnämndens ledamöter och ett antal personal, tjänstemän och politiker från kommun och Landsting var inbjudna på en rundvandring i de ljusa, fina och luftiga lokaler som ställts i ordning för ändamålen. Peter Olofsson, Landstinget och Åke Nilsson, Vilhelmina Kommun knöt ihop ett sidenband, med en hand var, som en symbolisk handling för det samarbete som nu påbörjats. Det bjöds också på kaffe och tårta i personalutrymmet. Resultatet av två års intensivt arbete och ett delmål i planerna för samverkan mellan Vilhelmina Kommun och Landstinget är nådd. Det känns bra!

 

 

 

image

 

 

image

image

 

Socialnämnd idag också. Bra nämnd. Bra samarbete och samsyn. Bra gäng.

Lång dag. Många ärenden och stora utmaningar.

Trött rugguggla kryper rent i bingen. Med huvudet fullt av intryck men trots allt med en känsla av förnöjsamhet. … och i morgon är en ny dag, full av nya möjligheter.

Godnatt världen !

6 kommentarer

  1. Carl-Axel Otterhall

    Hej på dig. Framgår det tydligt vem som ansvarar för vad? Och vem som finansierar vad? Räcker platserna till?

    Jag tror också på ett bra samarbete mellan Landstingen och kommunerna men…..vår kommunalskatt FÅR bara inte gå till sjukvården vilken Landstinget har ansvar för. Och nu suddas väl gränserna ut? Jag hävdar att vår Landstingsskatt är till sjukvård och inget annat t.ex. till Region Västerbottens existens.

    Ha det i åtanke i egenskap av kommunpolitiker om jag förstått saken rätt. Till oss (även du) skattebetalare är det viktigt att ni håller koll på det! Och att det offentligt redovisas hur ansvarsfrågan är och hur våra respektive skattepengar används.

    • Kristina Norman (inläggsförfattare)

      Hej
      Det borde ju vara en offentlig handling som man kan söka och läsa om man vill ha reda på detaljer.

        • Carl-Axel Otterhall

          Ok. Men jag tror det är viktigt att ALLA kommunalpolitiker – oavsett parti – skaffar sig information i sådana här stora ”frågor”. Ni är folkvalda och skall se till kommunens bästa. Jag är inte säker på att detta samarbete utifrån VLL:s ”hot” är speciellt bra för kommunen.

          • Kristina Norman (inläggsförfattare)

            Vi kommunpolitiker har naturligtvis informerat oss om vad vi fattar beslut om. Allt annat vore väl dumdristigt.
            Men vad jag menar är att eftersom det är offentlig handling så kan man själv gå in och söka och läsa om man är intresserad av detaljerna.
            Vad du menar med ”utifrån VLLs hot” vet jag inte, och jag tänker inte gå in på det heller. Jag skönjer ett visst mått av avoghet i din kommentar och det beklagar jag.
            Vi, både kommun och landsting, har ett behov av samarbete och samordning av resurser i en sviktande ekonomi och vår målsättning är att göra ett så bra jobb som möjligt.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.