Ruggugglan

Funderingar och eftertankar

Tänkvärda ord…

… Kan man läsa i en debattartikel i SvD av Martin Peterson, docent i filosofi.

Utgångspunkten för varje diskussion om SD måste vara att partiet vilar på en rasistisk ideologi. I partiets principprogram står att ”Sverige är svenskarnas land”, ”Alla människor är inte likadana”, och ”Låt alla folk vara herrar i eget hus”. Alla som kan läsa, och har ett hum om Europas historia, inser att detta är ett parti som tänker i samma banor som nazisterna runt 1925. Det är rent nonsens att försöka låtsas att satser som ”Sverige är svenskarnas land”, ”Alla människor är inte likadana” och ”Låt alla folk vara herrar i eget hus” uttrycker något annat än illa förtäckta värderingar.”

 

http://www.svd.se/akesson-leder-ett-oppet-rasistiskt-parti

 

image

 

För övrigt anser jag att Sverigedemokraterna är rasister!

Kristina Norman

fritidspolitiker, Vilhelmina

 

2 kommentarer

  1. Stefan Rådström

    Alla som sympatiserar med SD vet förmodligen detta, men antingen bryr de sig inte eller så håller de i grunden med deras xenofobiska människosyn.

    Med detta sagt, är det förstås helt legitimt att ifrågasätta sådana saker som den rådande nivån på invandringen och asylmottagningen, men SD går långt bortom detta med pseudoargument som vissa folkgruppers kriminalitet, vilka godtyckliga krav de ställer för vem som får tillhöra den ”svenska nationen” (vilket i sig är ett arkaiskt begrepp baserat på forna tiders föreställning om ”blod och land”), kvasistatistik, rena påhitt från SDs ”Sanningsministerium”, homo- och kvinnofientlighet, Putinkramande och dylikt, med en vulgärnationalistisk och rasistisk agenda.

    Att så många människor helt verkar ignorera dessa uppenbara tecken på vad för sorts parti det egentligen handlar om är egentligen ofattbart, men kanske är det ett tecken i tiden på den kritik- och tanklöshet som råder mitt i allt detta överflöd av såväl information som ”information”.

    • Kristina Norman (inläggsförfattare)

      Jag tror du har rätt. Det faktum att folk helt enkelt struntar i källkritik i många fall har en hel del att göra med detta fenomen…. och att man så lätt fastnar i ständigt växande krav på att man ska ”hinna vara överallt”.
      Men inte desto mindre viktigt att man stannar upp och tar sig tid att tänka efter…

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.