Ruggugglan

Funderingar och eftertankar

Flyktingspöket…

skriver Peter Wolodarski om, på DN, idag.

Mycket läsvärd text som manar till eftertanke.

 

http://www.dn.se/ledare/signerat/peter-wolodarski-flyktingspoket-gar-ater-genom-debatten/

”Det kan inte finnas någon tolerans mot dem som ifrågasätter andra människors värdighet”, sade Merkel.

 

 

”För övrigt anser jag att Sverigedemokraterna är rasister!”

image

 

 

10 kommentarer

  1. Bergis

    Ännu ett blogginlägg som inte berättar om hur alla flyktingströmmar ska betalas. För övrigt anser jag att socialdemokraterna är stalinister.

    • Joachim

      Vi betalar genom ökad skuld till kostnad av ränta som i sin tur leder till åtstramningar. Humanismens kostnader gör dessutom så att bankerna klarar den nödvändiga kreditexpansionen och konsumtionen kan fortgå så ”hjulen” kan fortsätta att snurra.
      Men nuvarande ekonomiska system som styrs från Usa gör att det blir så här, dessutom är Usa´s valuta också ett ständigt orosmoment. Sverige och Tyskland som är Europas mest skuldsatta länder får ”siffrorna” att gå ihop med flyktingmottagningens kostnader. Istället får vi höra att Sverige har ordning på statsfinanserna men i själva verket är vi Europas i % mest totalskuldsatta nation och på andra plats efter Japan sett över hela världen. Förr eller senare blir den totala räntekostnaden för stor och då är vi precis som Grekland, alltså illa ute.

  2. Göran Jonzon

    Med begreppet rasism måste man väl förstå att man inte ser till individen och den enskilde personens unikum, utan drar hela grupper över en och samma tolkningsmall?
    Om det är rasism, då blir det ju ett rasistiskt uttalande att samla alla Sverigedemokrater i en gruppering som du kallar rasister!?

    Det är ju en väldig skillnad mellan att peka på att en viss politik innehåller rasistiska inslag och att påstå att människorna bakom generellt är rasister. En avgörande och funsamental skillnad. Jag känner ett par personer som röstat på SD och ingen av dem bör tilldelas eptetet rasist, enligt mig. Men den som gillar att gruppera folk under nedlåtande etiketter däremot….

    • Kristina Norman (inläggsförfattare)

      Jag har funderat på det där rätt mycket. Och jag har kommit fram till att om man röstar på ett parti som uttrycker rasistiska åsikter så då har man godkänt dessa åsikter. Vad säger man om det? Man kan kanske hävda att man inte håller med om allt som partiet står för, men de facto så går SD nu fram allt tydligare med en rasistisk agenda. Det går inte att blunda för hur gärna man än skulle vilja. Partiets toppar blir allt tydligare i sina uttalanden om vad deras agenda egentligen är. Dessutom står dessa åsikter klart och tydligt att läsa, i deras partiprogram. Om man röstar på SD, men hävdar att man inte har rasistiska värderingar och tror på alla människors lika värde, då är det hög tid att sätta sig ner och tänka efter vad det är man håller på med.

  3. Inga Lill Appelvik

    Jag tycker att det som händer nu är början på tredje världskriget Oroligt på många ställen. Jag förstår att utsatta och /eller fattiga människor flyr. Att inte ta emot dem är fel. Jag trodde när jag var barn (född 1941) att
    det aldrig mer skulle bli krig för nu fanns ju FN och minnet av två hemska världskrig.Jag hoppas att FN börjar agera.

    • Kristina Norman (inläggsförfattare)

      Jag delar din uppfattning. Människor flyr ifrån krig, svält, våld och omänskliga levnadsförhållanden. Det kan man inte ignorera. Dom här människorna måste få hjälp.

    • Magnus Johansson

      Hej Inga Lill!
      I mina svåraste stunder kan jag erkänna att jag går med samma tankar. Än var man vänder sig möts man av intolerans, egoism, fientlighet och våld. Och detta tycker jag mig möta både på hemma som bortaplan. Att tänka på sin nästa, solidaritet och kärlek verkar vara som bortblåst för vissa oavsett om det är muslimska extremister eller högerextrema rasister och där kan de ta varandra i hand. De har samma grogrund i hat och misstänksamhet till allt främmande och har mer gemensamt med varandra än vad de tycks tro.
      Då kan det kännas tungt, men det är då alla goda krafter behövs som mest och därför måste synliggöra sig. I somras reste jag med en kvinna som härstammade från Tyskland och som berättade att hennes morfar hade tillhört Hitler Jugend. Hon hade pratat om det med honom och han hade berättat att ”efter kriget fanns det inga nazister…” Det var ”alla andra”… Tyvärr var min tid med henne begränsad så jag hann inte prata någon längre stund med henne.

  4. Bergis

    Kristina! Du har fortfarande inte konkret berättat om var vi ska ta pengarna till alla som vill komma till Sverige. Var ska vi skära ner? Vilka skatter vill du höja för ändamålet? Jag vill ha konkreta svar! Klarar du det Kristina?

    • Kristina Norman (inläggsförfattare)

      Du utgår ifrån att det måste vara antingen eller. Jag hävdar att Sverige är ett rikt land och att vi har utrymme för båda delarna. Vad man istället skulle ifrågasätta är de oerhörda vinstuttag som storbolagen och rika idag kan göra med våra skattepengar. Där har vi den stora orättvisan.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.