Ruggugglan

Funderingar och eftertankar

Spännande weekend !

image

Ruggugglan har varit till Norge på havsfiske med älskling och några riktigt fiskebitna människor från Storumans Sportfiskeklubb. Vi åkte till Offersöya camping Sandnässjön Ett väldigt trevligt ställe med fina fiskevatten och faciliteter.

Inte det bästa vädret, riktigt grinigt bitvis om jag ska vara riktigt ärlig, men typiskt aprilväder och på några minuter kunde det slå om från värsta snögloppet med isvindar from HELL till nästan kavlugnt och strålande solsken. Verkligen varierande väder med andra ord. Detsamma kan man säga om fisket. Tidvis nappade det så man fick jobba sig svettig och så plötsligt var det stendött.

image

Kaffe o macka i båten, vid lunchtid smakar himmelskt såväl i solsken som  i snödrev och iskalla vindar, ba’ så ni vet.

 

Vi blev inte utan fisk iallafall och med välinarbetat samarbete,(det här gänget har varit med förr, och fungerade som en välsmord maskin)  hade vi rensat, filéat, sköljt och paketerat fångsten på nolltid. En välförtjänt middag och en whisky blev pricken över i:et vid dagens slut. Och ni kan tro att man somnar ovaggad efter en sån dag.

En väldigt rolig resa hur som. Mitt nya liv som ” outdoorsgirl” är minst sagt händelserikt. Vissa saker är lätta och roliga att ta till sig. Andra kommer att behövs en del tillvänjning, men det blir nog bra.

Några magiska ögonblick fick vi också uppleva. Här är några av dom.

image

 

image

 

image

 

 

2 kommentarer

  1. Tarja Eliasson

    Ååhhh, vilka fantastiska bilder! Vi brukar också göra fiskeresor till Norge och mest älskar jag Nordnorge: Hammerfest, Nordkap, Karasjok, Tana Bru, Vardö och Vadsö. Tromsö är också härligt eftersom golfströmmarna drar in där och ger ett fantastiskt klimat. Vackert också, speciellt kyrkan i Tromsö.

    Vi var en sommar och fiskade lax i Tana Bru. En natt tog norrmännen med sig min make och båda sönerna på en fiskebåt i Vadsö. Det blev stornapp den natten och grabbarna kom hem med en hel
    svart sopsäck fylld med fiskar. Tyvärr hade vi inte möjlighet att frakta dem till Vilhelmina så vi fick lämna fiskarna i Tana Bru.

    Om någon vecka ska min man, äldsta sonen och grannen iväg och fiska i Norge på grannens hemliga ställe. Jag får tyvärr inte följa med men det gör inget denna gång som är en ”grabbresa”.
    Jag ska vara hemma och vakta huset istället.

    Kul att du haft roligt!
    Kram
    Tarja

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.