Vem ska fixa vår framtid?

Av , , Bli först att kommentera 15

Det är inte lätt att vara föremål för all lokal ondska och illunna som nu blossar upp som ryska spårraketer runt om i kommunen.
Därför vill jag ge följande tips till er som får känna av korselden:
Ducka inte, ta istället strid för HELA kommunen!
Sekterism och populism har drivit en fråga om investering och framtidstro i vår kommun till en ren och skär vendetta gentemot enskilda individer.
Av flera skäl.
1. Äg ingen mark. Du kan ju få för dig att du äger makt.

2. Tro inte att du kan tänka självständigt och ha för dig att det du tycker är viktigt kan vara viktigt för någon annan.

3. Ta inte reda på hur demokrati verkligen fungerar. I så fall borde hela kommunens befolkning vara djupt engagerad i demokratiskt folkstyre. Med en hop av innevånare som vill engagera sig i demokratiarbetet. Det vill säga partiarbete.

4. Ta inte hänsyn till verkligheten. Den är till för andra.

5. Ansvar. Oj, då. Enligt populistiska medborgare med bittra efterföljare, så ligger ansvaret helt och hållet hos våra folkvalda, som enligt populismens verklighet, tyvärr är utan allt vett och ansvar. Att de valdes in demokratiskt har inget att göra med deras personliga agenda.
”Nu slår vi till av bara den för att få tyst på dem.” ”Vi vet mycket mer än vad beslutsfattande folkvalda har en aning om.” Som folkvald tackar jag ödmjukast för icke-förtroendet!

6, Jäv. Slutet för all eventuell vett och reson och samtal.

7. En lokal folkomröstning är fortfarande rådgivande.

Nu låter jag bli att bemöta alla dessa personpåhopp och bitterhet. Vi som folkvalda har en hel kommun att ta hand om, och då har vi inte längre tid att försöka förklara för de som inte vill någonting.

Tack för att du läste.
Vill du fortsatt ge dig, anonyma människa på mig, så finns det fria forum, men det är upp till mig att lägga ut diverse äckliga spillningar gentemot enskilda.Jag har varit med för länge i livet för att knäckas av den nivå på skit som ni lämnar ur era anonyma insändare. Har ni inget eget liv?
Ha en lugn och konfliktfri sommar med reflektion och eftertanke.

Bli först att kommentera

Demokrati och yttrandefrihet-en bristvara?

Av , , 1 kommentar 13

Carl-Axel;
Har du ingen som helst respekt för andras åsikter? Dessutom förbjuder du mig att ha en egen åsikt och istället kräva av mig att jag ska anföra jäv i alla sammanhang angående vindkraft!
DET är läskigt att bara läsa.

Jag bemöter inga sådana utfall på något som helst sätt.

På den nivå du härjar, verkar det mer som en ”hata-sida” på Facebook.
Nog om detta. För övrigt så har jag lagt ditt angrepp i soppåsen.

En grundläggande rättighet i Sverige är rätten att tala och tycka fritt.

Personangrepp är allvarligt. Att ha åsikter om hur ett politiskt parti beter sig i en viss fråga är en annan sak, och du CA med några anonyma får vara glada för att ditt angrepp ligger i soppåsen. Andra människor är kanske inte lika starka för den här sortens personliga angrepp, och jag tycker nog mest synd om dig.

Jag är säker på att det finns ett liv efter det här, men har bitterhet och hat börjat få grepp på denna låga nivå, så blir efterbörden för medborgarna i Sorsele en tung börda att bära. Lyft blicken och se framtiden! Ni har också ett ansvar!

1 kommentar

Ansvar och vilja? Eller…inget ansvar och illvilja?

Av , , 1 kommentar 37

Det verkar vara två ord som inte finns hos vårt missnöjesparti. De två första alltså. Sluta att läsa, om du inte orkar ta till dig mer.

För 30 år sedan flyttade jag tillbaka till hembygden. Då fick jag frågan ”varför?”.

I dag undrar jag verkligen varför. Att behöva uppleva en repris av hur negativa manliga ungdomars framtid verkar vara; Enbart beklämmande. Som utflyttad och återvändande, begrep jag inte hur stark känslan var av att låg utbildning, ambitionsnivå och hög frihetslängtan skulle fixa framtiden för mig som pensionär i min hemkommun.

Och i dag är det en del av min verklighet, dvs att jag får förlita mig på de som har sin s k frihet. Som vanligt har flickorna kastat hörselkåporna och istället anammat kunskap och utbildning framför att vara kravmaskin på kommunen. Förhoppningsvis för mig personligen, får väl vårt eminenta Landsting åtminstone ge mig sista hjälpen.

Varför ska den här kommunen över huvud taget ha en överlevnad in i framtiden?
Missnöjespartiet har inget svar. Av den enkla anledningen att de tar inget ansvar, utan förlitar sig på:

1. STATEN fixar det här. När ett ja blev ett nej i folkomröstningen, så orkade/brydde sig inte missnöjespartiet om att lämna in förslag till sitt eget regionala rådslag om återföring av medel från STATENs sida. Det gjorde istället grannkommunen. Belöning: Ett klart nej från länets potentater (förlåt, partikamrater). Beträffande naturtillgångar.

Det var ju vårt missnöjespartis löfte om att ett nej skulle bli ett ja.

Trovärdigt? Nej, men väntat. Här kom första frösta svaret. ANSVAR?

2. Sorsele kommun har ett fantastiskt företagsliv. Som politiker har jag också ett ansvar att se till att företag och verksamheter inte hindras/försvåras av våra politiska beslut utan att vi tillsammans försöker hitta framkomlig vägar för så många som möjligt.
Här kommer andra svaret. Var finns VILJAN?

Det jag vill se är konkreta förslag från S sida på alternativa möjligheter för kommunens framtid med ert nej i förgrunden. Vill man inte, så vill vi som driver företag gärna veta vad ert nej leder till. Utan att behöva gå i konkurs medan vi väntar…

Att anfalla ansvariga politiker med olika krav på svar, är ok. MEN, att inte för ett ögonblick ställa samma ansvarsfråga till missnöjespartiet framstår för mig som hyckleri.

Till sist: unga tjejers synpunkter på framtidens Sorsele verkar som vanligt ligga i badvattnet. Skämmes!

1 kommentar

Sommaren och myggen är här.

Av , , Bli först att kommentera 14

Så är även det dunkla och unkna i fråga om vindkraft på Sandselehöjderna. Att leta fram fakta utifrån tidigare politiska beslut, verkar vara en tung uppgift för en del kommuninnevånare. Under tiden får de lokala politikerna tydligen finna sig i ett drev av arga och förorättade kommunbor som har bestämt sig för att kritisera och anfalla. Vem, vad? Helt ok, men om man hade använt en del av tiden till att följa politiska beslut av era folkvalda, så hade kanske det hela fått en mer balanserad verklighet.Information från kommunhuset från ledningen följer Caisas linje. Kräver ni ytterligare information, så föreslår jag än en gång att ni läser igenom tidigare beslutsprotokoll från era valda politiker. Eller varför inte ha ett samtal med de ni valt?!
Att låta sommaren läka våra sargade sinnen, kan inte vara fel. Lugna ner, vi lever i en fantastisk kommun med fantastiska möjligheter.

Bli först att kommentera

Folkomröstning – idiotiskt?

Av , , 1 kommentar 29

Visst är det fantastiskt med demokratin och hur den fungerar?!
Det var en upplevelse med vissa förfärande inslag att lyssna på debatten häromkvällen.

Vi har det vi förtjänar, men att bete sig så arrogant, tjurskalligt och nedlåtande gentemot inlandskommunernas befolkning som landstingsrådet och hans kompis gjorde lämnar en äcklad känsla av ”kust mot inland”. Det är den praktiska och verkliga politik som förts under hela efterkrigstiden. Det är inte inlandet som styr sin geografi – det gör residensstäderna.

Att få för sig att folkomröstningen splittrar länet?
Att komma med förtäckta hot?
Att föra fram Sorsele och Malå som det goda exemplet?
Att samverka med kommunerna – vem sätter den dagordningen?
Att samarbeta på lika villkor – vem sätter upp spelreglerna?

Att ”förhandla” med Landstinget är en fullständig envägskommunikation. Det har vi sett som resultat här i Sorsele. Den konstanta överbeläggningen har uppmärksammats. När får vi tillbaka åtminstone två av dem? Eller ska vi fortsätta att kräla i stoftet?

Avslutningsvis vill jag återge Peter Olofssons egna ord när han satt vid bordet i Sorsele för några dagar sedan(Den berömda informationsrundan):
”Folkomröstning? Helt idiotiskt. Någon ska ju betala.”

Jag har levt i en tro att socialdemokrater anser sig var de ”äkta” demokraterna här i världen. Av vilken anledning kan man då avfärda ett folkinitiativ som ”idiotiskt”?
Hälsar Lilian

1 kommentar

Välkommen!

Av , , 4 kommentarer 23

Insändare och tyckanden florerar. Rykten florerar. OM VAD? Kan det vara den kommunala politiken? Jag vet inte, men tror mig ändå veta att den politiska majoriteten har valt tystnadens modell gentemot sina kommunbor. Jag kan bara tycka att det är sorgligt att man inte möter de frågor, den oro och de spekulationer som det medför.  

Vilka frågor är det som nu står högst på dagordningen för gemene man/kvinna? Vad är det vi inte får vetskap om? Vad önskar du som Sorselebo att de ska lösa?

Vi kan låta CAs frågor till vårt kommunalråd vara grund för fortsatt debatt. De belyser i ett nötskal de telefonsamtal och de möten jag haft med våra kommunmedborgare.

Jag företräder ett Alliansparti – Moderaterna – och vår delaktighet i de beslut som tagits tillhör en minoritet gentemot den majoritet som  S och V utgör.

I min värld försöker man föra en bred politik inför tuffa beslut, eller så väljer man majoritetsvägen.  I vår kommun väljer man majoritet . Det innebär i realiteten att oppositionens åsikter väger väldigt lätt när beslut ska tas. Se bara på senaste Kommunfullmäktige. Jag lämnar det här så länge, så får ni begrunda och komma in med signerade kommentarer.

4 kommentarer