Lars Tankesmedja

Född 56 betraktar och funderar lite från sidan

”NU HETTAR DET TILL”

Nu går tåget för rödgröna.

S har spelat högt i valrörelsen så här långt och lovat lite för mycket utan att ha täckning för det man lovat. Man har inte sagt vem man skall samarbeta med .V har man inte varit bekväma med utan man har hoppats på att alliansen skall falla. Men efter dagens Sifomätning blir nog alliansen  stärkta och håller ihop mer än någonsin.  Nu närmar sig valet och när gemene man skall lämna sin röst krävs mod för att byta parti .”Man vet vad man har, men inte vad man får”

Svenskar med  hög skuldsättning vågar nog inte lägga sin röst på S i nuläget. Finansmarknaden vill ha lugn och stabilitet och en någorlunda beskriven framtid. Detta kan INTE S erbjuda i nuläget. Räntan skulle troligen dra iväg om de rödgröna vinner valet, för om det är något stadsbor med höga lån är livrädda för så är det räntehöjningar.

Att  SD får en vågmästarroll ser jag som ganska givet. Historiskt brukar man få lägga på ca 1,5% på deras senaste opinionssiffror för att träffa rätt. Jag har  spekulerat i att dom når 18% när valresultatet sammanräknats på valnatten, därefter får väl media påbörja sin analys.-”Vad hände och varför”.

En kommentar

  1. Nisse

    Ja, hoppas du har rätt Lars. SD behövs verkligen i politiken, då alla andra tycker samma sak och gärna ser till att vi vanliga betalar. Själva har de alltid gräddfiler!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.