Thyskens Tänkarblogg

Rondeller

Tror verkligen Jesper Klefsjö Trafikverkets projektledare på detta själv att man skulle köra saktare i en rondell som lutar utåt. ( Man undrar ju i vilken by han bo i och om han har körkort eller tänker bara på pengar och skiter i olyckor).

Hur många bilister/ mc förare skall behöva köra av vägen eller hur många lastbilar skall behöva välta innan Trafikverket och med jesper Klefsjö i spetsen kommer på.

" Det hade vi ingen aning om! Det fungerar ju i Stockholm. Varför då inte i Umeå".

Det är bara vad jag tänker. Kan ju ha fel. Tillrätta visa mej då.

                                                                    TACK!

6 kommentarer

  1. Lennart Vilhelmsson

    Mnjae… Alla som kör bil vet kanske hur otrevligt det är att köra i en feldoserad kurva (en kurva som lutar utåt istället för inåt) och att man gärna sänker farten i en sådan. Särskilt den tid på året som vi är på väg in i nu. Så nog kan det ligga något i resonemanget. Sedan kan jag väl inte tänka mig att det lutar allför många grader. Men visst kan du ha rätt i dina farhågor också.

  2. kenneth thysk

    Svar till Lennart Vilhelmsson (2010-10-14 09:54)
    Nu Lennart tänkte jag inte på oss äldre som i överlag tar det försiktigt i trafiken. Vad det gäller lastbilar vill jag hänvisa till inslaget i lokal tv i går. Där lastbilen krängde på torr asfallt. hur blir det då med is och snö?

  3. Björn

    Det händer ofta att man ser motorcyklar liggandes på sidan av vägen vid vissa rondeller som lutar åt ”rätt” håll. Speciellt rondellen utanför greenzone ersboda så brukar det vara några som lyckas. Men då brukar det vara grus eller olja på vägbanan iofs…

  4. kenneth thysk

    Svar till Björn (2010-10-14 10:30)
    Jag är mcförare och den erfarenhet jag har så vet jag att grus och olja kan vara lika förädiskt som snö och is. Det borde alla mcförare tänka på. Men tyvärr!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.