VK Projekt - Ny design av VK.se

Tack för oss!

Nu är vårt slutgiltiga designförslag för VK.se färdigt. Det har varit mycket roligt att få arbeta med Västerbottens-Kuriren och vi är väldigt nöjda över vårt slutgiltiga förslag och vi hoppas även att ni kommer vara det.


Vi vill även passa på att tacka alla som varit med och tyckt till och gjort användartester om den nya designen under processens gång.

Vi i projektgruppen önskar VK nu lycka till med det fortsatta arbetet av den nya designen på webbsidan.

Hälsningar, 
Projektgruppen

Bli först att kommentera

Bort med ägget under gaspedalen!

Nu är det plattan i mattan! Hela projektgruppen jobbar stenhårt med den sista detaljerna på designförslaget av VK.se till Västerbottens-Kuriren.

Vad har vi egentligen gjort sedan projektets start? I vår analysfas gjordes massa analyser däribland målgruppsanalys, jämförelseanalys, annonsanalys, beteendeanalys, nulägesanalys, forskning kring digitala tidningar.

I designfasen har vi gjort massa skisser på olika element och strukturer som vi testat på den användare. Kastat idéer och skapat nya förslag för att komma närmare och närmare den slutgiltiga designen. 
Vad händer just nu? Vi skriver rapporter, skapar ikoner, menyer, jobbar med färger, strukturer och massa mer!

Bli först att kommentera

Jobba, jobba, jobba

Vi har nu designat olika delar av den nya hemsidan och i slutet av veckan ska vi fastställa dessa delar. Projektet närmar sig sitt slutdatum med storsteg och vi alla jobbar hårt för att skapa det bästa designförslaget för VK.se!

 

Bli först att kommentera

Skissmöte och ny testomgång!

 Hej!

Efter första rundan med användartester var klara och sammanställda var det genast dags att förbereda sig inför nästa omgång. Tillbaka till ritbordet och denna gång gällde det utseendet på menyer och artiklar. Mycket spännande med andra ord!

Här får ni er en tjuvtitt på hur vårt skissmöte i fredags såg ut: 


Vi blandade självklart business med fika, dels för att det var fredag, men också för att fira att beslut börjar tas och den nya designen sakta men säkert börja växa fram!

Idag har vi testat de nya menyerna och artikelvyerna och nu är det bara ett användartest kvar innan den slutgiltiga designen ska bestämmas. Nästa testomgång sker på måndag 13/5 och om du ännu inte varit med och påverkat resultatet så tycker jag att Du ska passa på nu!

Bli först att kommentera

Användartester på våra första konceptförslag!

Denna veckan har vi gjort användartester på de första konceptförslagen. 
Vi har fått riktigt bra kommentarer på de olika förslagen som vi tagit fram. Vi kommer givetvis ta med dessa kommentarer och förslag i vår vidareutveckling av designen.

Vill du vara med och påverka den nya designen av VK.se genom att göra ett användartest på olika konceptförslag?

Kontakta oss genom att skriva in din mail i kommentarsfältet!

Ha en trevlig valborg önskar projektgruppen!

Bli först att kommentera

Nya vk.se tar form

                   

Nu tar nya vk.se form.
 

Vi är inne designprocessens mest kreativa skede där vi skapar den nya sidans struktur. Vi bestämmer också vilka komponenter som ska ingå och var dessa ska placeras, menyer; artiklar; annonser och bloggar som denna.

Ett stort ansvar vilar på våra axlar då vi bestämmer utformningen på någonting som du förhoppningsvis vill använda varje dag.

Vill du vara med och bestämma? Är det någonting du vill ska förbli som det är, eller någonting du vill lägga till som inte finns idag? Tveka inte att lämna din åsikt i kommentarsfältet.

Bli först att kommentera

Skisser till nya hemsidan

 Nu har vi äntligen börjat skissa på den nya designen för VK.se! Vi har en massa nya och spännande idéer, som snart ska testas i våra användartester.

Som sagt så är det bara att kommentera med din e-mail om du vill vara med och påverka resultatet!

Bli först att kommentera

Analysredovisning och tårta!

Idag redovisade vi vår analys för ytterligare några på redaktionen.

Vi firade givetvis även den nya designen av tidningen idag med tårta!

Nytt inlägg:<br />
Idag redovisade vi vår analys för ytterligare några på redaktionen.<br />
Vi firade givetvis även den nya designen av tidningen idag med tårta!
Bli först att kommentera

Nu har designarbetet börjat!

Hallå där!

Nu börjar det bli riktigt spännande, eftersom vi precis satt igång med designarbetet för VKs nya hemsida! Det är mycket som ska göras på kort tid och det är en riktigt rolig utmaning vi har framför oss. 

Vi vill självklart testa våra idéer på er användare, eftersom att det är ni som ska använda er av denna sida om den lanseras. Så är ni intresserade av att vara med i en testpanel, får ni mer än gärna höra av er till oss! Skriv er mail i kommentarsfältet nedan så hör vi av oss med mer information.

Titta gärna in på bloggen fler gånger och kommentera allt vi lägger upp, er feedback är mycket värdefull för oss och kommer resultera i en mycket bättre hemsida!

 

Bli först att kommentera

Tack för era enkätsvar!

Under två veckor hade vi en enkät på VK.se där vi fick veta vad ni tyckte om VK.se.
Vi har granskat alla svar och dessa kommer vara till stor hjälp för vårt fortsatta arbete i nästa fas som är designfasen.

Vad tycker du om dagens design och utformning på VK.se? Nu har du chansen att tycka till, skriv ditt förslag i kommentarsfältet!

Bli först att kommentera