En känslobarometer…

Känslor… vår vägvisare i livet. Vissa påstår att känslorna sitter i magen, att man kan erinra sina känslor genom att känna efter hur det känns i magen. Magkänslan ni vet.. känslor kan vara svåra att identifiera och svåra att uttrycka.

Jag kommer ihåg en känslorbarometer som hängde hemma hos min mormor och morfar när jag var liten. Vi barn brukade leka med den och ställa visarna på olika sinnestämmningar för att skoja till det lite.

För några år sedan hittade jag en snarlik känslobarometer på en loppis som jag köpte för en tia eller två. På visarna står: Herrn är i dag… och frun är i dag, sen är det bara att välja. Ett utmärkt alternativt sätt att kommunicera vid dagar/tillfällen när orden inte räcker till!

Det är ju inte alltid som man vet vad man känner och kan uttrycka det. Ordet BRA är ett vanligt svar man får när man frågar någon: – Hur är det? Men vad säger det? Ingenting egentligen. Vid ett tillfället fick jag en följd fråga när jag svarade att det var bra; – Vad är det som är bra? Plötsligt blev det mycket svårare, jag var tvungen att både tänka och känna efter OCH försöka sätta ord på det! Kan vara knepigt ibland.

Jag gjorde en känsloinventering en gång. Jag skulle identifiera ALLA mina känslor som jag hade under en dag. Jag skulle kryssa i vilken känsla som bäst överensstämmde med det jag kände. Trots att känslorna fanns nedskrivna på ett forumlär så var det svårt. Mycket svårare än jag först trodde. Det var en lärorik övning, att träna sig på att identifiera vad man känner. Det rekommenderas!

Kom i håg: Att det är ok att känna det man känner. (men inte alltid ok att agera efter hur man känner)

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.