Söndagauktion

Att gå på auktion är ett nöje vi brukar ägna oss åt. Det är med blandade känslor jag går runt på visningen för att spana in potensiella fynd. Dels är det spännande och intressant att det kan dyka upp helt oväntade grejer som man knappt vet vad det är, samtidigt som det är lite vemodigt att ett helt hem auktioneras bort. Det som tidigare utgjorde grunden och formade ett hem till en enhet, ska plötsligt skingras åt för att aldrig mer fortsätta i sin tidigare konstelation.

Saker som har en historia och är förknippade med privata minnen och upplevelser som vi aldrig kommer att få ta del av. Som jag förstod det var det ett hem efter ett barnlöst par som skulle auktioneras bort. Troligtvis är detta deras brölloppsfoto. Man kan undra vad de tänkte, vilka var deras framtidsdrömmar?

Mycket folk och en salig blanding av "bra att ha -grejer", nyttoprylar och samlarobjekt. Här följer ett axplock av vad som såldes.

Dessa läckerheter såldes för endast 240:-

En limmad arm resulterade i ett pris på 50:- om jag minns rätt.

Såldes för 1600:- tror jag.

Auktionen inledes med dessa snidade elefanter.

Som ni ser, lite av allt möjligt.

Fina grejer men betingar inget högt pris, fyndläge för dem som gillas dylikt.

Auktionen högsta utrop. 6000:- för skeppet. Det fina skåpet fyndades för 600:-

 En rolig tavla som troligtvis satt den i fruns damfriseringssalong.

Denna teoretiska utbildning i frisöryrket ( 11 st. avsnitt) följde med i ett bokinrop som gjordes. Ganska roligt faktiskt.

Ler Ler lite åt dåtidens hårmode -59-60.

Stolarna på bilden med tillhörande bord var jag sugen på men…det blev inte så. Det blev en lång dag som avslutades vid halv sex för att vi skulle hinna se Formel 1. (Det gick inget vidare för Hamilton)

Nu har alla sakerna fått nya ägare och fortsätter att skriva sin alldeles egen historia på varsit håll.

 

 

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.