Från trevlig till bitch

Ett återkommade tema i mitt och många andras liv är MAT! Mat väcker en hel del känslor i oss, allt i från hunger, längtan, frustration, njutning och avsky. Jag tror inte det finns mycket som triggar i gång oss så mycket som mat.

Jag tillhör de människor mår absolut bäst när jag har ett jämnt intag av mat. När jag slarvar och blodsockret börjar sjunka känner jag hur jag förvandlas till en riktig bitch, jag som vanligtvis är hyfsat trevlig och balanserad. Det är som mitt värsta inre monster dyker upp, jag blir otrevlig och snäsig, och det ända som finns i huvudet är att få i sig nåt att äta.

Jag kommer ihåg vid ett tillfälle när jag och Kärleken bara skulle snabbhandla på Konsum. Jag gjorde klart att det fick gå snabbt! Men, vi skulle plötsligt köpa mer än vi först bestämt, och det skulle väljas bröd och kollas datum, till brödet skulle vi ha pålägg… jag kände hur jag höll på att bryta ihop inomborda. Höll god min och hjälpte till med besluten så gott jag kunde med avsikten att snabbare komma till kassan och därefter hem och äta. Det blev några ytterligare fördröjningar och det kändes som flera timmar i mitt huvud!!!

Äntligen stod vi i kassan. Det var LÅÅÅNG kö. Suck. Plötsligt ropade en röst: – Det går bra här också. Dom hade öppnat en till kassa, jag nästan kastade mig fram och förbi en äldre dam med en kundvagn fylld över breddarna. Jag vinkade och ropade till Kärleken att komma. Han hade inte så mycket val, men jag såg på hans blick att han inte var nöjd över mitt beteende. Det är sällan kärleken är skarp i sina ordalag, så jag förstod att han tyckte mitt beteende var MYCKET skämigt. Han tyckte jag skulle se till att ta med mig back-up mat att ha bilen så vi kunde undvika dylika situationer.

Väl hemma, mat och den fantastiska känslan när maten myser i magen och livet kommer åter. Här följer en lite matparad att njuta och längta efter.

Tonfiskburgare.

Skogslimpa med skivad banan.

Kycklingwok, jasminris och cream fraich.

Smörgåstårta.

Grillad korv och bröd.

Potatissallad, kikärtor och sallad.

Nybakat bröd.

Grönsaker.

Lördagsfrukost.

Matkorg till Svenska Rallyt.

God mat är VARDAGSLYCKA och kom ihåg att det är inte en självklarhet för alla.

 

2 kommentarer

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.