Skannar för fullt

Jag sitter och jobbar med nästa års almanacka för barn. Det är många steg tills den ligger tryckt och klar på mitt skrivbord.

Jag börjar oftast med att sitta och "kladda" ett slags brainstorming med papper och penna. Jag försöker att teckna former, figurer och propotioner som ligger utanför det jag vanligtvis tecknar. Det frigör kreativiteten. Plötsligt vet jag! Jag hittar den röda tråden som jag vill ska vara med. Sen är det bara att börja teckna bilderna som ska vara med.

Förr trodde jag att jag var tvungen att vänta in "rätt" känsla och inspiration. Men jag har lärt mig att det handlar om att skapa sig förutsättningarna för att komma in i rätt känlsa och flöde. Och känner jag ett motstånd jobbar jag mig förbi det, vejar ej och lägger ner pennan. Nej, det är bara att fortsätta så blir det resultat. Denna gång blev alla bilderna färdiga relativt snabbt – skönt.

Efter att bilderna är klara ska de skannas in i datorn för att sedan kunnas bearbetas, färgsättas, bestämma storlek och placering. Det är det som är roligast, att jobba med färgsättning. Jag brukar välja ett par-tre färger som kommer igen i alla bilderna. Det blir ett antal tester innan färgsättningen blir definitiv.

Till alla er som brukar gilla mina almanackor kan jag glädja er med att ni kommer kunna välja mellan två-tre stycken olika 🙂 eller förresten, varför välja?

Önskar er alla en bra fortsättning på kvällen.

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.