Retreat i vardagen

Böleängs kyrkan erbjöd en 14-dagars retreat i vardagen. Jag tyckte det lät spännande och anmälde mig. Först en gemensam introduktion där vi gick igenom upplägget samt blev tilldelad varsin personlig vägledare. Det hela går ut på att vi får en bibeltext som vi ska relektera kring, gärna i samband med meditation. Efter ett par dagar träffas jag och min vägledare för att samtala kring vad texten gett mig. Vi kommer att träffas vid tre tillfällen under denna period samt en gemensam avslutning med alla deltagarna.

Jag är inte religös och har inte läst bibeln, men jag tror på en makt större än oss själv – hur den exakt ser ut vet jag inte. När jag fått min första bibeltext tog det lite tid att lära sig leta i bibeln, till slut hittade jag igen texten jag skulle reflektera kring under ett par dagar. Någon meditation blev det inte för mig, däremot passar jag på att låta textraderna sjunka in under mina promenader.

Ganska intressant faktiskt, att jag tack vare en bibeltext bland annat kommit fram till att Jesus kan jämnställas med en företagsledare  med anställda eller en intressant person på exempelvis Twitter som har många följare. Nu är jag inne på min andra bibeltext men har ännu inte riktigt greppat den, men det visar sig nog – långpromenad i morgon.

Får ni möjligheten så prova detta någon gång – funkar säker lika bra med andra texter eller citat.

Allt gott/Susanne

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.