Jag är avundsjuk på Maria Klien

Vi träffades för ett antal år sedan på en coachutbildning. Vi ses någon gång ibland över en fika och samtalar om livets med och motgångar. Maria är min vän på Facebook. Hon föreläser, håller kurser och coachar i egen regi i sitt företag. Självklart har hon även en blogg: http://mariaklein.wordpress.com/.

Från allra första gången vi träffades har jag fascinerats av Marias fantastiska engagemang när det gäller familjen, föräldraskapet och barnen. Det händer att jag läser hennes blogg med det passande namnet: Föräldraskapets utmaningar och möjligheter. Ibland när jag läser blir jag varm i hjärtat, nästa gång tacksam för att det finns så mycket klokskap som sprids och ibland blir jag lite provocerad. Då får jag tillfälle att  fundera över varför jag reagerade som jag gjorde.

Det fanns en period i mitt liv som var riktigt gungig och Maria gav mig några tips som förbättrade min relation till min dotter. För det är jag evigt tacksam.

Jag önskar ibland att jag kunde vara lika engagerad som Maria är, att ha ett starkt  fokus, en brinnande vilja att sprida kunskap och inspiration samt modet att blotta sina åsikter och tankar. Jag är helt enkelt ganska avundsjuk på Maria K.

Jag ser dock inte avundsjuka som något negativt, snarare tvärtom – jag ser avundsjukan som något som berättar för mig vad jag själv önskar mig.

Avslutningsvis vill jag tipsa om Marias föreläsning tisdagen den 29 april, se inbjudan här:https://www.facebook.com/familjecoachen?ref=ts&fref=ts#!/events/611352155618508/?ref_dashboard_filter=upcoming

Skickar med en fundering för dagen: Vem är du avundsjuk på?

Önskar er alla en härlig söndag/Susanne

 

 

 

 

Etiketter: , , , , , , , ,

4 kommentarer

  1. Maria Klein

    Jag minns med glädje våra träffar på MAX. Du hjälpte mig att fundera på hur jag bäst skulle lägga upp en föreläsning som jag skulle ha. Jag minns din enorma kunskap som du lyckades skriva ner i din handbok för arbetssökande. Boken med tips som hjälper för att hantera tillvaron. Jag inser när jag läser det du skrivit att det verkligen är så att egenskaper som vi ser hos andra är de som vi själva besitter. Du Susanne har ett starkt fokus, en brinnande vilja att sprida kunskap och inspiration samt modet att blotta dina åsikter och tankar. Jag ser fram emot att snart träffas igen. Jag ser fram emot den där frukosten 😉 Jag är glad att du gläds med mig! Tack också för din ärlighet.

  2. Maria Klein

    Tack för att du sprider min blogg och information om föreläsningen i morgon. Jag är otroligt nervös inför morgondagen.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.