Auktion i Lövvik

Helt galet… vi gör en dagstripp på cirkus 56 mil fram och tillbaka. Auktion i Lövvik – aldrig varit där förrut men det var väldigt vackert där.

140712_lövvik 003

 

Kärleken ville bjuda på en speciell bil som auktionerades ut + att det var en hel del av lite av varje där. Vi packade ryggsäcken med smörgåsar, vattenflaskor, kaffe, servetter, frukt och kylklampar. Sköna solstolar och en del kontanter i plånboken. Dottern var hundvakt så att Nelly skulle slippa sitta i en varm bil i flera timmar. Som lite tidsfördriv under resan hade vi med en utskrift av Melodikrysset som vi löste med start kl. 10.00. Eftersom vi båda två är lite av tidsoptimister hann vi inte med att kolla allt innan auktionen startade kl. 12.00.

Det var varmt, gassande sol men som tur var blåste det en aning. Mycket folk. familjer med barn och hundar, väninnor, par i olika åldrar, kompisar och till synes några ensamvargar. Jag valde ganska tidigt att söka mig till skuggan under ett stort vackert träd mitt på gården. Jag var inte ensam om det. Folk satt och fikade, hejade på vänner och bekanta som passerade och de samtalade om både folk och fä, men även  ”viktigare” saker. Tänk vad mycket man kan få höra och vad mycket man får se bara genom att tyst sitta och iaktta det som sker runt omkring en. Kärleken stod tappert (eller dumdristiskt) kvar i solen för att inte missa något fynd, framför allt inte bilen han var intresserad av. (Den gick för 71.000:-, så det blev ingen affär.) Men vi fick med oss lite annat smått och gott, + en trevlig dag tillsammans. VardagsLycka i ett nötskal.

Etiketter: , , , , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.