önskelista

Önskelista till Gud

Jag har insett att jag saknar bollplank, samarbetspartners och/eller arbetskamrater. Jag känner mig ensam med mina idéer, tankar och funderingar. Som egen företagare är jag ensam och i mitt andra jobb som personlig assistent är jag också ensam. Visst, jag har valt det själv men avsaknaden av feedback och inspirerande och stimulerande energi har sitt pris. Det priset är att jag just nu saknar både motivation och inspiration att verkligen ta tag i det jag behöver för att utveckla mitt företagande.Detta blev påtagligt när jag i kväll loggade in för att skriva ytterligare några inlägg här på bloggen. Jag hade två kommentarer som väntade!!! Oj, vad roligt, jag blev verkligen glad att någon tagit sig tid och är intresserad av det jag skriver. Jag behövde den bekräftelsen.

Det senaste året har varit en omtumlande och känslofylld period i mitt liv som resulterat i många bra saker och positiva förändringar som jag känner både glädje och tacksamhet för. Men under de senaste månaderna har den där extra energin jag tidigare haft allt mer sinat. Det har blivit svårare och svårare att hålla motivation och energi på en jämn nivå. Jag har alltid varit något av en ”ensamvarg” när det kommer till att fixa, ha ideér och få saker gjorda. Många projekt har sjösatts och många väntar på att sjösättas. Jag har tidigare hittat vägar att skapa den energi som varit nödvändig för att klara av det jag tänkt mig, men inte just nu.

Jag funderar också på om jag lägger mitt fokus på fel ställe och blundar för de inspirations och glädjekällor jag har. Är det rent av feghet att jag inte väljer ”Glädjens väg” istället för ”Förnuftets väg”? Vad är då kontentan av allt detta?

 • Jag vill ha inspirerande bollplank
 • Jag behöver mer positiv energi
 • Jag önskar mig mod att våga tro på det som ger mig glädje

Jag sänder ut min önskelista till Gud, såsom jag uppfattar honom, Universum, änglarna eller vad vet jag och väntar på svar. Det har fungerat tidigare så jag får ha tillit att det gör det även denna gång.

Önskar er en bra dag/Susanne

Etiketter: , ,

2 kommentarer

 1. Caanita

  Du skriver så klokt och genomtänkt! Men just nu saknar du bollplank/arbetskamrater och kanske också lite ork och geist. Försök avsätta en tid som du ägnar ENBART ÅT DIG SJÄLV och dina EGNA BEHOV. Skriv ner vad du helst skulle önska FÖR EGEN del i den bästa av världar. Kanske upptäcker du att många önskningar inte är ouppnåeliga.
  Sätt upp mål/delmål för hur du ska lyckas och glöm inte att belöna dig själv en smula när du lyckats förverkliga något/några av dina önskningar.
  Lycka till!

  • Susanne Perneholm (inläggsförfattare)

   Hej…
   Roligt att du uppskattar det jag skriver om och tack för dina goda tips. Jag har börjat fundera på det här med egen tid och mina personliga behov. Jag har tidigare alltid värdesatt det och sett det som en nödvändighet för att koppla av och samla energi. Men nu är jag inte lika övertygad om att det är vägen att gå. Jag kommer att skriva om det när jag funderat kring det lite mer. Tack än en gång för att du hör av dig. /Susanne

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>