Supergod kladdkaka – glutenfri
Nu har jag hittat ett recept på en supergod kladdkaka som är väldigt enkel att göra. Receptet hittade jag på Åse Falkman Fredriksons sida 56kg.se där jag ofta letar recept att prova. Hennes recept har jag dock gjort om något samt förlängt gräddningstiden. För er som vill ha något gott till kvällsfikat eller en smarrig efterrätt är denna kladdkaka att rekommendera. Servera gärna med vaniljglass eller grädde och valfria bär. Lycka till!
Det här behöver du:
175 g 70% choklad (Fazer dessertchoklad)
200 g smör
1 dl sockerersättningsströ (tex sukrin) eller vanligt strösocker
1 tsk vaniljpulver eller 1 krm Dr Oetkers vaniljarom
4 ägg
Smält smör och choklad på låg värme.
Vispa ägg, strö och vanilj riktigt luftigt.
Häll chokladsmeten i äggsmeten och vispa en stund.
Häll i springform och grädda i 200 grader i ca 15 – 20 minuter.
Låt stå kallt.
Önskar er en bra dag/Susanne
Senaste kommentarerna