Agneta Nordin, Åsele

Direktsändning från Albert Hall i London till Åsele!

Av , , Bli först att kommentera 4

I går kväll kunde vi se The Phantom of the Opera i Åsele Folktes Hus. En direktsändning som var helt fantastisk,  Det känns som om detta kunde bli ett lcckbete för ortsbor i närliggande kommuner förutom att den lokala befolkningen i Åsele också får ett utflyktsmål och känslan att i Åsele händer det saker!

Bli först att kommentera

Skördemarknad ger nya ideér

Av , , Bli först att kommentera 0

Vid årets skördemarknad i Åsele gick det fantastiskt bra att sälja vårt LomsjöRåg och LomsjöTunnbröd.Vi kom på idén att medverka i sista stund och det gav en tankeställare. Vi kanske skall planera bättre. Nu är vi flera som i god tid vill börja lägga upp ett bra sortiment för Julmarknaden och kanske även hantverksmässan i februari. Vi får sätta igång med kurser där vi kan lära oss flera sorter tunnbröd som ingen annan säljer och kanske en del slöjd också. Då märks vi på kartan och kan göra en slant till driften av Bygdegården. Idag kom det ytterligare tre småviltjägare från södra Sverige till byn. Mycket trevliga grabbar och de tycker att vi har kvalité på det vi erbjuder. Skönt!

Bli först att kommentera

Kulturställen i parti och minut

Av , , 2 kommentarer 1

I helgen har vi röjt kring  två nya skärmskydd och satt upp handmålade skyltar så att alla kan hitta till utflyktsmålen. Mycket vackert! Nu är det inte så många ställen kvar som skall märkas ut. Förhoppnngsvis är allt klart innan snön kommer. Vi har även en hel del småviltjägare som bor i byn och det är intressant att lyssna på hur de ser på vår by med omnejd. Betydligt mera positivt än vi själva tycker!

2 kommentarer

Lomsjöboken — Var det bättre förr?

Av , , 3 kommentarer 1

Den verkar gå hem den nya Lomsjöboken. Speciellt bland utflyttade Lomsjöbor. Idag var det en man som i mer än femti år bott nere vid västkusten, är född i Lomsjö och bodde här under sin uppväxt. Det är riktigt nervpirrande när de som var med förr skall ge sina utlåtande vad de tycker om Lomsjöboken.  Fantastikt nog ville han bara tala om hur roligt det var att läsa den och då speciellt om Lomsjö i nutid. Det hade jag inte väntat för det som hörts förut är ju att det är inte lika snyggt som förr på gårdarna, vi är för gamla, för få…och dåliga på att marknadsföra oss. Trots att han är över åttio vill han om möjligt komma upp och titta på alla våra naturstigar utflyktsplatser och se allt bra som vi gjort de sista tio åren. Otroligt. Jaa, vi kanske skall sträcka på oss lite mera. Åsså tar vi ett nytt arbetspass på onsdagkväll!

3 kommentarer

Opera i berget

Av , , 3 kommentarer 1

Igår  var det opera i berget i Östernoret. En helt fantastisk föreställning. Först opera en timme med vackra stenklippor i bakgrunden en varm eldbrasa framför och duktiga sångare under de stora klipporna. Sen blev det jazzkonsert och det var som om när jag bodde i Umeå. Högklassig jazz i den helt underbar utemiljö. TV borde varit där så hela Sverige fått se hur fantastiskt det kan vara i norrlands inland. Duktiga Östernoret -bor som kan fixa något så oslagbart!

3 kommentarer

Flera skärmskydd

Av , , Bli först att kommentera 0

Vilken fantastisk sommar vi haft  men den springer snabbt förbi. Så mycket som jag planerat in men det har blivit många sköna stunder nere vid vattnet med en bok istället för målning av hus och städning av alla förråd. Det var längesen jag badade flera gånger på ett år men i år. har det hänt Tänk om det i fortsättningen blir så här varma somrar då får man lov att planera om årets jobb så det blir en månads semester vid sjöstranden. Men vi har i alla fall orkat med en Lomsjödag med brödbak , ett skärmskydd med grillplats till och dessutom har jag nu boken i min hand. Den som hållit mig sysselsatt åtsilliga nätter under vinterhalvåret och som jag till slut inte trodde slkulle bli något annat en en svår huvudvärk. Dessutom ser den rätt bra ut. Det är en mycket vacker by vi har och ännu finare blir den på bild. Få se hur många som är intresserade av att köpa ett ex.

Bli först att kommentera

Ett utflyktmål till………..

Av , , 2 kommentarer 4

Nu i veckan har vi tre pensionärer satt upp ett skärmskydd till ett fint utflyktmål till . Det ligger vid Getvattnet där det finns många gäddor som förhoppningsvis våra fisketurister gillar att fiska upp. Absolut sista dagen det gick att ta sig upp med skoter. Skoterleden var till hälften upptinad så det gällde att hitta nya vägar på tjärnar och myrar och det gick faktiskt att komma fram. Det här tror jag blir det mest besöksfrekventa stället inom vårt fiskevårdsområde. Kanonvackert och lagomt långt bort och mitt emellan Varpsjö, Avasjö och Lomsjö.

2 kommentarer

En till…….

Av , , Bli först att kommentera 1

Nu har vi i byn fått en  byainvånare till. Det kan väl inte finnas bättre investeringar i vår glesbygd än att bli fler. Dessutom är det en väldigt kreativ person som säkert kommer att sätta ingång en hel del projekt med oss gamla byainvånare. En person i vår by gör ju en 2,5% ökning! Inte dåligt?

Bli först att kommentera

Äntligen!

Av , , Bli först att kommentera 1

Nu har texten till boken åkt iväg. Det är bara lite bilder som måste fixas sedan åker de också till tryckeriet. Jag tror jag blev flera kilo lättare eller åtvinstone blev det inte lika tjockt  i  skallen. I morgon blir det lite skotertransporter och det skall bli kul. vädret är ju lockande. Kanske jag hinnr sälja lite biljetter till modevisningen i Åsele. Vi skall väl inte vara sämre än andra byar?

Bli först att kommentera

Ny bro över Stamsjöån

Av , , Bli först att kommentera 0

I helgen blev det nytt trä på dammen över Långålandet. Det var stort behov för de gamla plankorna kunde man lätt hoppa hål i! Det här måste vara en bra insats för friluftsmänniskor i kommunen. Dessutom för jägare som jagar inom området. Kanske även för älgarna? Undrar om de i så fall springer till Avasjö eller Lomsjö?. De kanske rent av väljer Varpsjö? I morgon börjar lastningen av byggstsen till en ny rastplats med Skärmskydd vid Getvattnet  ganska nära skoterspåret som når ända upp till Sagatun! Vi blir då aldrig sysslolösa………..

Bli först att kommentera