Sverige är fantastiskt…?!?

Ett medelålders par i Östergötland, boende i en fin villa, har i tio år levt på socialbidrag. Trots att de är fullt friska. Hur kan det komma sig, frågar vän av ordning? Jo, dom vill inte arbeta och vill inte ens söka (!) arbete. Dom påstår sig ha ‘en avvvikande personlighetsstruktur’ och säger att ‘det skapar en outhärdlig smärta och nedstämdhet’ att överhuvudtaget behöva jobba. Därför så anser dom att skattebetalarna ska finansiera deras leverne istället.

Jomen tjena! Det är väl bara i Sverige det här kan inträffa. I 10 år har de lyckats med den här valsen.

Dra in socialbidraget för paret omedelbart – pengarna gör bättre nytta hos dem som är i verkligt behov av stöd. Är man fullt frisk ska man söka jobb. Egentligen borde dom tvingas betala tillbaka pengarna. Fast det går förmodligen inte rent formellt.

3 kommentarer

 1. Less

  När ni själva har saker att sopa upp nu när ”ni” regerar i Sverige, hur kunde det hända det som stod i dagens vk ”Nyopererad student fick försörjas av sambo”. Är det detta moderaterna vill??? Näe innan du nästa gång börjar klanka ner på dom som hade makten innan er, kolla så det inte kommer pinsamma, för er, artiklar, helst i tidningen som du bloggar för.

 2. Less

  ”Högg och ströp sin sambo – fick straffet sänkt” – Bara i Sverige och vilka är det som styr, jo NI. Vet inte men 10 år på socialbidrag trots att man inte förtjänar det låter som en fis i världsrymden emot detta, förstår inte hur ni kan vara så kaxiga när det fortfarande finns så mycket att ordna i Sverige

 3. Less

  ”Idag kom den första domen i det stora ungdomsmålet som pågår vid Umeå tingsrätt. Rätten beslöt att ogilla åtalet för grov misshandel mot en 17-åring från Umeå.”

  Bara i sverige, när gör moderaterna något åt detta tro eller nöjer man sig med fler poliser?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>