Tillväxtfrågor ständigt på agendan

Är på väg till Stockholm för bl.a. styrelsemöte med Sveriges Kommuner och Landsting.

Läser i dagens VK att Balticgruppen anser att det inte finns några politiker i Umeå som ägnar sig åt tillväxtfrågor. "Noll och intet" skriver man. Och att "politikerna" inte ägnar sig åt umefrågor.

Intressant. Normalt är kritiken den omvända – att vi bara fokuserar på tillväxt och att vi bara fokuserar på Umeå-frågor.

Jag kan bara göra den reflektionen att från Allianspartiernas sida i Umeå så står tillväxtfrågorna högt upp på dagordningen. Huruvida vi skriver tillräckligt ofta eller inte om det kan möjligen diskuteras, men nog kommer vi med konkreta förslag på hur vi ska möjliggöra bättre förutsättningar för tillväxt i Umeå.

Bara igår lade vi i fullmäktige fram ett stort antal förslag uppdrag med fokus på ett bättre företagsklimat: Ökad konkurrensutsättning, inrättande av företagslots, införande av utmaningsrätt etc. Och i budgeten fanns även stöd till Konstnärligt Campus med, som var det enda konkreta exempel som nämndes i Baltics debattartikel.

Dessvärre avslogs alla Alliansens förslag för ett bättre företagsklimat igår av socialdemokraterna, miljöpartiet och vänsterpartiet.

Så visst står tillväxtfrågorna på dagordningen. I alla fall från Alliansens sida. Kritiken bör snarare riktas mot det styrande S-partiet??????..

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.