(S) prioriterar administration före barnen i förskolan

Är som sagt nere i Stockholm på möte med Sveriges Kommuner och Landsting (SKL) och på förmiddagen är det partigruppmöte och informationer – bl.a. avstämning av det ekonomiska läget i kommuner och landsting.

På vägen ner igår så träffade jag vår moderata europaparlamentariker Anna Ibrisagic på Arlanda. Jag passade på att gratulera henne till att hon lyckades bli vald för ännu en period i parlamentet. Anna är nu den enda Norrlandsrepresentanten i EU-parlamentet.

Hörde att TV4 tydligen hade gjort ett inslag i går om telefonkostnaderna för oss politiker i Umeå. Har inte sett inslaget själv, men jag kan bara kort konstatera att vi praktiskt taget alltid är tillgängliga på mobilen (den enda gång som jag stänger av mobilen är på flyget). Den kritik vi ofta kan få är att det tar för lång tid innan vi hör av oss?.. Men om man förväntar sig att politikerna ska vara lätt att nå, och förväntar sig att vi ska ringa upp den som söker oss då vi inte kan svara utan sitter på sammanträden och annat – ja, självklart syns det på telefonräkningen att vi använder mobiltelefonen när vi kommer ut från mötena. Motsatsen vore oroande.

En avslutande reflektion från det avslutade budgetfullmäktigesammanträdet är socialdemokratins uppenbara nonchalans för beslut som fattas av fullmäktige. Socialdemokrat efter socialdemokrat säger nu att man inte bryr sig i beslutet om att minska barngruppernas storlek i förskolan. Trots att en majoritet i fullmäktige, efter votering, gett För- och grundskolenämnden i uppdrag att få ned barngruppernas storlek till 15 barn per grupp. Pengarna finns.

Men (S) prioriterar tyvärr omfattande administration och överbyggnad före barnen och personalen i verksamheterna.

2 kommentarer

  1. Asta

    Tur är väl det för oss äldre som behöver service och tillgänglighet. Vill inte att det ska bli som med Försäkringskassan, dit kunde man gå och få hjälp nu får man sitta i telefonkö. Man kan ej flytta allt till storstäderna

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.