Debatt om stadsplanering och byggande i Umeå!

Ikväll hoppas jag att många kommer till den debatt som arrangeras av Föreningen Byggnadskultur i Umeå. Debatten äger rum kl. 19.00-21.00 på Umeå Folkets Hus, Studion.

Alla politiska partier i fullmäktige är på plats för att ge sin syn på sådant som befolkningsutvecklingen, hur staden ska planeras och byggas, högt eller lågt, hur kulturvärden och andra viktiga faktorer ska beaktas när man bygger nytt etc.

Moderaterna tycker att det är positivt att Umeå växer. Såväl befolkningsmässigt som på höjden. Men det kräver naturligtvis också god planering och framförhållning.

Mer om detta i afton!

 

Etiketter: , , , , ,

2 kommentarer

  1. Per Hansson

    Hur gick det? Jag hade gärna varit där och påtalat behovet av grönområden och en rejäl stadspark. Först och främst skulle jag önska att platsen nära Nanna som Holmlund mfl tycks tro är bra för ett badhus istället blir en förlängning av redan existerande parker i närheten. Visst skulle det vara bättre med ett badhus på Hamrinsberget! Det tycker i alla fall ja. Kom detta upp?

    mvh
    Per

  2. Göran Öberg

    Det som förvånar mig är att Moderaterna och Kristdemokraterna, i motsats till övriga partier, säger ja till rivning av ett av Umeås gamla kulturhus; Rosa huset. Jag har väldigt svårt att se hur detta ställningstagande låter sig förenas med de utfästelser som ni gör (i era respektive program) om att värna kulturarvet och ta ansvar för kulturminnesvården. Detta i all synnerhet nu när Umeå har utsetts till en av Europas kulturhuvudstäder år 2014; det vore ett konstigt sätt att förbereda kulturhuvudstadsåret med att riva ett gammalt och av Umeåborna älskat hus (som för övrigt uppförts efter en ritning av en Sveriges största arkitekter genom tiderna; Ragnar Östberg).

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.