Positivt med investeringsvilja

Det är positivt för Umeås utveckling att det finns företagare och entreprenörer som är villiga att investera och satsa i vår stad.

Igårdagens tidningar kunde vi läsa om dels hur Hilding Holmquists planer på  höghushotell i centrum fortskrider, dels om Baltics planer på att bygga på kvarteret Forsete (där Kungspassagen ligger) med bl.a. ny galleria och bostäder. Oerhört positivt. Sedan kan det säkert finnas anledning att ha överväganden kring detaljer i de olika delarna beträffande arkitektur, utformning m.m.

Det känns oerhört befriande i en tid då många högröstade annars arbetar för att stoppa all form av förnyelse av staden. Det finns i den mediala debatten en tråkig form av konservatism och motstånd mot förändring som jag inte tror står i samklang med vad umeborna i allmänhet känner.

Tvärtom finns det en utbredd trötthet över alla långbänker i Umeå, och en önskan att det börjar hända saker.

Etiketter: , , , , , ,

3 kommentarer

  1. Sverker

    Trötthet över långbänkar är inte det enda vi Umebor känner utan även en trötthet på er politiker som aldrig lyssnar på oss medborgare i Umeå utan kör ert ”öronlösa” race.

    Förstå att vi inte vill ha ett badhus i Centrum!

    Förstå att vi vill ha ”arenan” i närheten av Universitetet, förslagsvis Hamrinsberget!

    Förstå att vi lessnat på parkeringen på kajen och vill ha ”staden mellan Broarna” NU!

    Förstå att vi vill ha västra länken förbi ICA Kvantum och inte ”Holmlundskroken”!

    Förstå att vi vill rösta på de politiker som förstår vår vilja och inte på ”TRÖTTER” som i de sju dvärgarna!

  2. Urban Bengtson, idékonsult

    Håller med om det positiva i ”Hildings och Kristers” investeringar i Umeå. De har genomtänkta förslag i samklang med vad umebor känner.

    Håller däremot inte med om: ”Det finns i den mediala debatten en tråkig form av konservatism och motstånd mot förändring som jag inte tror står i samklang med vad umeborna i allmänhet känner.”

    Tydliggör detta och vilka i debatten. För någon samklang med umeborna finns inte i fråga om ett privatskapat bad, otillräckligt och outvecklingsbart pga utrymmesbrist på Nannakvarteret. Tröttheten är snarare över att politiken fortfarande ”långbänkar” här.

  3. S.Lenn Pettersson

    Det är bara att hålle med Sverker – tröttheten över långbänkar och lomhörda politiker i UMeå är utbredd.
    Allians för Umeå har ju program inför valet i höst. Men läser man vad som sägs där hittas inte mycket om ideer o förslag för kommunen. Kan inte du Anders Å. ordna så de fyra partierna i alliansen för Umeå presenterar var de står i frågorna som Sverke tar upp. Hur eniga är ni om badhuset i centrum? Evenemangsarenan intill industriområdet på Västerslätt istället för på Hamrinsberget? Projektet mellan Broarna? Är ni lika oense som vänsterkoalitionen om allt detta?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.