Satsning på gymnastik planerad till 2013

Liksom tidigare lägger jag ut insändare och debattartiklar, som publicerats i papperstidningen, här på bloggen. Den här insändaren hade jag och fritidsnämndens viceordförande Lennart Johansson inne dels i gårdagens VK, dels i dagens VF.

 

Satsningen på gymnastik är planerad till år 2013
 
I VF (1/7) skriver ”Gymnastikens hallgrupp” en insändare, där man undrar vad som händer med ambitionen att bygga ”gymnastikens hus” i Umeå om Alliansen vinner valet.
 
Alla politiska partier i Umeå – i alla fall de fyra Allianspartierna samt socialdemokraterna – har siktet inställt på att påbörja bygget år 2013. Detta framgår av den investeringsbudget som antogs av fullmäktige i juni.
 
Möjligheten att kunna röra sig och att kunna göra det som man som ungdom tycker är roligt och nyttigt ser vi förstås som något självskrivet, och detta ska inte vara förbehållet endast dem som tycker om fotboll eller vara beroende av vilket kön man har. Självklart är det bara bra för den blivande kulturhuvudstaden Umeå att ha en mångfald av sporter och fritidsaktiviteter.
 
En ny fotbollshall är tidigarelagd i Alliansens förslag till investeringsbudget, men påverkar inte gymnastikhallen eller något annat. Om Alliansen vinner valet är bygget av ”gymnastikens hus” planerat till år 2013. Vi har alltså ingen annan linje än socialdemokraterna beträffande just denna investering.
 
Anders Ågren
Kommunalråd (M)
 
Lennart Johansson
Viceordförande Fritidsnämnden (M)
Etiketter: , , , , , , ,

5 kommentarer

  1. G8

    Alltså visst är du medveten om att det strider mot både VK:s och VF:s publiceringsregler att man skickar en insändare till ena tidningen som man skickat till den andra?

  2. Anders Ågren

    Svar till G8 (2010-07-03 15:03)
    Hejsan! Nej, där har du faktiskt fel. De regler du syftar på gäller debattartiklar – inte insändare. I det här fallet var det dessutom en replik på en insändare som hade varit inne i båda tidningarna, och självklart måste man kunna svara på direkta frågor i båda tidningarna. Men debattartiklar skickar jag bara till en av tidningarna.

  3. Jenni Jonasson

    Det glädjer oss att höra! 2013 är här och vi är mycket förväntansfulla. Var kan man läsa om hur arbetet fortskrider?

  4. Anders Ågren

    Svar till Jenni Jonasson (2013-01-05 09:32)
    Tyvärr valde ju umeborna i stor utsträckning att rösta på vänsterpartiet och socialdemokraterna i valet 2010, så din fråga bör egentligen riktas till dessa partier. De styrande i S och V har nämligen beslutat att skjuta bort investeringen i tid så nu vet ingen när det kan byggas.

    Moderaterna och övriga allianspartier har ett finansierat förslag som innebär att byggnationerna kan påbörjas 2014.

    Men det blir svårt att få igenom då vänstern och socialdemokraterna styr i Umeå.

    Men i valet 2014 har vi chans att ändra på det.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.