Västerbottensnytt – alltid intressanta slutsatser :)

Ser på nätet att Västerbottensnytt, vår regionala SVT-del, lagt ut rubriken "Lågt förtroende för Umeås politiker".

Nyfiket klickar jag på länken om det har kommit nån undersökning som SVT själva gjort, men då visar det sig att de refererar till VK:s mätning av förtroendet för mig och Holmlund.

Väldigt intressant slutsats. Västerbottensnytt drar alltså slutsatsen att såväl Holmlund (47%) som jag själv (39%) har lågt förtroende hos umeborna.

Vore intressant om de kunde peka på vilka kommuner i motsvarande storlek där kommunpolitikerna kommer upp i motsvarande nivåer? I Stockholm ligger våra två politiska motsvarigheter på 33% och 27% i förtroende hos stockholmarna, och sedan faller det ännu mer för övriga politiker. För partiledarna på riksplanet är resultatet att Reinfeldt och Maria Wetterstrand har högre nivåer, men iövrigt lägre.. (hittade i farten bara Synovates undersökning för partiledarna i våras, men då var det så).

Men allt ligger i betraktarens ögon, och där ser vi hur Västerbottensnytt betraktar det. Jag är inte förvånad :)

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>