Viktigt främja fred och frihet

I dagens VK argumenterar Jonas Sjöstedt (V) för att Sverige ska dra tillbaka trupperna från Afghanistan. Det är en felaktig slutsats i den situation landet befinner sig i. Sverige måste även fortsättningsvis vara med och ta sitt ansvar runt om i världen för att kunna få och bevara freden inför framtiden.

Insatserna i Afghanistan är förenat med stora risker för soldaternas liv. Helt uppenbart. Men inte desto mindre är det fullständigt avgörande att styrkorna är på plats. De människor som lever i samhällen som är beroende av insatser och stöd från utlandet för att bevara freden lever i en mycket osäker situation.

Det är en medmänsklig skyldighet att bidra till att främja fred och frihet. Oroligheterna i Afghanistan kommer inte ta slut bara för att svenska fredsbevarande styrkor åker iväg och slutar visa sitt stöd.  Kvinnorna i Afghanistan är ett tydligt exempel. De är en grupp som kommer att få betala ett enormt pris om Vänsterpartiet får som de vill, och FN:s insatser för fred och stabilitet avbryts.

Etiketter: ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.