Flyglinjen Umeå-Östersund kvar. Såklart.

Är tillbaka i Umeå efter att ha tillbringat helgen hos svärföräldrarna i Gammelstad. Där var det riktig värme – runt 30 i skuggan både fredag och lördag. Härligt!

Har bläddrat i lördagens tidningar (VK och VF) och det finns några rader om att Trafikverket även fortsättningsvis kommer att upphandla flygsträckan mellan Östersund och Umeå. Vi har ju under en tid kunnat lyssna på S-företrädare som försökt skrämmas med att flyglinjen var nedläggningshotad – och deras utspel har med jämna mellanrum resulterat i ganska stora uppslag i media.

Och nu är alla tvivel undanröjda – flyglinjen blir kvar, och som vår riksdagsledamot Edward Riedl – M-ansvarig för flygfrågor i riksdagen -  konstaterat, så har den aldrig varit hotad.

Så istället för att försöka ta billiga politiska poäng på att skrämmas, kanske våra S-politiker borde föra en dialog med de partiföreträdare som har direktkanaler in i regering och departement. Men det klart – det blir ju inte lika dramatiska pressmeddelanden om man jobbade på ett sådant seriöst sätt.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>