Tragiskt! S/V stoppar intraprenaderna Östermalmsskolan och Sandaliden

I torsdags beslutade För- och grundskolenämnden att stoppa de framgångsrika intraprenaderna på Östermalmsskolan och Sandaliden.

Det är ju helt sjukt!

Socialdemokraterna och Vänsterpartiet har gjort gemensam sak och kör nu alltså över personalen på skolorna, som gärna ville fortsätta med den friare form det innebär att vara kommunal intraprenad. Större självbestämmande, större ansvar, större frihet. men det får de nu alltså inte längre fortsätta med. Allt ska in i den politiskt bestämda kartan över skolsystemet i Umeå.

Skandalöst. Men så går det när politisk ideologi och önskan att detaljstyra får gå före det som är bäst för verksamheten och personalen.

Intraprenaderna har visat sig vara framgångsrika, och de har på område efter område visat goda resultat. Men nu säger den styrande vänsterkoalitionen nej för fortsättningen.

Alliansen Umeå säger tvärtom JA till intraprenader. Vi vill att så många som möjligt av Umeås kommunala skolor och förskolor ska få bilda intraprenader. Vi tror på vår personal. Vi tror att verksamheten blir bättre om de får större möjlighet att påverka sin egen arbetssituation.

På måndag tar fullmäktige ställning till ytterligare intraprenader, som en del i Alliansens budgetförslag. Vi vill se fler kommunala intraprenader – inte färre!

Etiketter: , , , , ,

2 kommentarer

  1. Dennis

    Kanske inser någon nu att en röst på (v) eller (s) är en röst på socialism. Det vet man ju hur många lyckade exempel det finns av detta. Inget eller hur?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.