Inslag på Västerbottensnytt om kommunsammanslagningar

Efter det att jag och Lennart Holmlund för en vecka sedan bloggade om situationen för många mindre kommuner i landet,och behovet av sammanslagningar inom kort, så gjorde Västerbottensnytt ett litet inslag om det i gårdagens sändning.

Helt klart är att många små kommuner, runt om i landet, fär det svårare och svårare att upprätthålla samma nivå på servicen till medborgarna. Själv tror jag att vi kommer att få se många sammanslagningar inom en period på 5-10 år. Kommuner med färre än 5000 invånare torde stå först i kön för det.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>