Arbete och välfärd hänger faktiskt ihop!

I dagens VK har vi, gruppledare för Allianspartierna i Umeå, fått nedanstående insändare publicerad:

 

Arbete och välfärd hänger faktiskt ihop!

Sedan valet 2010 styr Socialdemokraterna och Vänsterpartiet i Umeå. Steg för steg har allianspartierna noterat– inte helt förvånande – hur detta driver Socialdemokraterna åt vänster i den praktiska politiken i kommunen. Nu har vänsterfalangen tagit steget fullt ut, kört över Lennart Holmlund (S) och propagerar för införande av sex timmars arbetsdag. Det är oansvarigt.

Alliansen står för arbetslinjen. Arbete och välfärd hänger ihop, om nu Socialdemokraterna i Umeå har glömt denna koppling. Allianserpartierna vill skapa förutsättningar för att fler jobb ska kunna växa fram i Umeå. Fler jobb, märk väl. För oss i Alliansen är det viktigt att värna välfärden och trygga pensionerna. Detta kräver att fler arbetar. Detta kräver tillväxt, fler företag och även fler som jobbar inom den offentliga sektorn. Den demografiska utvecklingen tvingar fram att fler måste jobba längre för att Sverige ska kunna behålla dagens välfärd. Lösningen är verkligen inte att dela på de befintliga jobben.

Istället för att lyssna på den majoritet av exempelvis Kommunals medlemmar som prioriterar möjligheten till heltidsarbete och höjd lön framför kortare arbetstid, går nu Socialdemokraterna i armkrok med Vänsterpartiet och gör tvärtom!

Den nya Socialdemokratiska Umeålinjen hotar inte bara den gemensamma välfärden utan kommer också leda till en rejäl standardsänkning för löntagarna. Hur mycket ska alla löner sänkas med för att finansiera kalaset? 25%? Socialdemokraterna i Umeå vill i praktiken tvinga alla löntagare att jobba deltid. Så långt har förfallet gått i det gamla arbetarpartiet.

Nu vet umeborna vad som gäller med Socialdemokraterna i Umeå inför valet 2014. Partiet struntar i ekonomin och ansvarstagandet – viktigare är tydligen att flirta med Vänsterpartiet och tävla om vem som kan lova mest, till ingen kostnad. Alliansen står för det ekonomiskt ansvarsfulla alternativet, som också är en garant för välfärden i Umeå.

Anders Ågren, kommunalråd (M)
Britt-Marie Lövgren, (FP)
Mattias Larsson (C)
Veronica Kerr (KD)

Etiketter: , , , , , ,

3 kommentarer

 1. Matte Matik

  Fantastiskt, man blir mållös.
  Finns det ingen inom vänstern som ens har de mest grundläggande matematiska kunskaperna eller åtminstone någon sorts förståelse för hur ekonomi hänger ihop?
  Och är begreppet (global) konkurrens något som de tror man bara kan bortse från??

 2. Leif Engström

  En arbetstidsförkortning är viktig. Men inte med bibehållen lön. Effektiviseringar, datoriseringar, rationaliseringar – alla strävar efter att minska antalet anställda. Många Företag vill t.o.m har en arbetstidsförkortning vid kristider Med lite kunskap vår makroekonomiska situation Anders så hade du sett ett tydligt systemfel (skrivs mkt på DI). Vi har fastnat i ett beroende av exponentiell ek. tillväxt. Dagens ek. i EMU, Sverige liksom stora delar av öv. världen upp av en enorm skuld-bubbla vars förtroende vilar på fortsatt exponentiell tillväxt. Det är den outtalade anledningen vi ska arbeta effektivare, mer och allt längre tid i livet. Men inte bara det. Vi måste också ständigt öka vår konsumtion. Att konsumera mer egen tid för
  sina närmaste och sin egen mänskliga utveckling är tabu. Försök att se utanför den ljusblå boxen.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>