IKSU och löneavtal klart

Har varit uppe en sväng på IKSU och tränat lite tillsammans med hustrun. Vi körde först lite löpning och därefter rodd. Det känns i kroppen att man lever, om jag uttrycker det som så :)

Nu väntar fortsatt budgetarbete. Har tagit med mig läsning så jag kan sitta hemma och gå igenom tabeller, texter och underlag – även om det nesta finns på datorn numera. Den kommande veckan lägger socialdemokraterna och vänstern sitt förslag till budget och sedan återkommer vi från Alliansen den 29 maj och presenterar vårt alternativ.

En av osäkerhetsfaktorena är hur de pågående avtalsförhandlingarna på riksnivån "landar". När vi kom ut från IKSU hade jag fått mail om att SKL (där jag sitter i styrelsen) efter medling nu har slutit avtal med motparterna Vision och Akademikerförbundet SSR om ett nytt ettårigt avtal, med löneökningsnivå på 2,6 procent. Därmed har ytterligare en pusselbit fallit på plats ävenom mycket iövrigt återstår.

Ni kan läsa mer om avtalet här.

Etiketter: , , , , , , , ,

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>