Grattis till AB Bostaden för seger i hållbarhetstävling!

Ser just på Facebook att vårt kommunala bostadsbolag AB Bostaden i afton har vunnit en fin utmärkelse i Bryssel med projektet Hållbara Ålidhem, efter att ha gått till final i en europeisk hållbarhetstävling. Bostaden hade alltså gått till final i Sustainable Energy Europe awards. Projektet var utvalt bland totalt 224 europeiska bidrag i kategorin Boende. I Sverige är det hittills bara Växjö som har vunnit utmärkelsen tidigare.

Och nu alltså Umeå, genom AB Bostaden. Jättekul! Stort grattis till alla som varit involverade i projektet Hållbara Ålidhem!

 

Här kan man läsa lite om tävlingen, saxat ur ett tidigare pressmeddelande från AB Bostaden.

Utmärkelsen Sustainable Energy Europe Award har delats ut årligen sedan 2006 för att uppmärksamma enastående projekt inom energieffektivisering, förnybar energi och hållbara transporter. Hållbara Ålidhem är nominerat som en av fem finalister i kategorin Boende för projekt som handlar om att göra byggnader mer energieffektiva och/eller att utrusta dem med förnybara energisystem.

Utmärkelsen ManagEnergy Local Energy Action Award har delats ut sedan 2007 och medan SEE Awards välkomnar initiativ från privat sektor, branschorganisationer, akademi etc. har ManagEnergy Awards utformats för att belöna offentliga myndigheter och energibolag på lokal och regional nivå. Bostaden har av totalt 82 bidrag valts ut som en av tio finalister. Nytt för i år är att man har slagit samman ansöknings- och urvalsprocessen för de båda tävlingarna.

Juryn i tävlingen har valts ut av EU- kommissionen och består av sex experter på energieffektivisering, förnybar energi och rena transporter. Vinnarna meddelas vid prisutdelningen i Bryssel under EU:s Sustainable Energy Week i slutet av juni.

Läs mer om Sustainable Energy Europe Awards 2013: http://eusew.eu/awards-competition/about-awards-competition

Projektet Hållbara Ålidhem är ett samarbete mellan Bostaden, Umeå Energi och Umeå kommun. Det handlar om att göra stadsdelen tryggare, trivsammare och energisnålare.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>